Doi dintre copiii preotului Petru Gavril au fost externați: Mama și fetița Anastasia sunt susținute de aparateActualitate

Doi dintre copiii preotului Petru Gavril au fost externați: Mama și fetița Anastasia sunt susținute de aparate

       Accesări: 7448

Primele vești bune în cazul victimelor accidentului deosebit de grav petrecut sâmbăta trecută. Doi dintre cei trei copii rămași în viață, ai familiei Petru și Maria Gavril, au fost externați astăzi. Ioan (3 ani) și Alexia (9 ani) au stat internați la Chirurgie Pediatrică, pentru mai bine de trei zile, acum fiind în grija unei rude din partea mamei.

Anunțul a fost făcut de doctorul Doina Ganea-Motan, directorul medical al Spitalului Județean Suceava, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru cel de-al treilea copil, Anastasia (10 ani), starea nu s-a ameliorat. Fetița trăiește ajutată de aparate și de medicația care susține cordul. Explicațiile doctorilor nu sunt deloc încurajatoare. Medicii spun că pentru ea nu există nici o șansă de vindecare.

Directorul medical al spitalului a afirmat că din nefericire, începând de ieri, Anastasia dă semne de neputință în această luptă.

„Fetița Anastasia, continuă să trăiască ajutată de aparate și de medicamente care susțin cordul.”, a declarat doctorul Motan. „Din păcate, începând de ieri, dă semne de neputință, în sensul că s-a bradicardizat. Un lucru care probabil se va agrava în cursul zilei”.

În ceea ce privește situația mamei Mariei Gavril, preoteasă și profesoară în satul Lămășeni, directorul medical a explicat că și ea
este susținută de aparate și de medicație ca să trăiască. Medicii se abțin să dea un și că un prognostic mai sigur pentru că, pe lângă politraumă, există și traumatismul cranio-cerebral care întărește atitudinea de rezervă în a prognostica situația pacientei.

Cu toate acestea medicii de la secția Reanimare spun că au observat un ușor reviriment cerebral, după cum afirmă doctorul Mihai Ardeleanu.

El susține că discuțiile din preajma ei trebuie bine gestionate pentru a nu amplifica truamă psihică existentă.

Al patrulea copil, Anisia, și-a pierdut viața la scurt timp după producerea accidentului. Ea și tatăl ei, preotul Gavril, au fost înmormântați marți la Rotopănești.

Familia Gavril se deplasau cu toți cei patru copii, sora preotului și soțul acesteia, cu un automobil de familie Volkswagen Touran spre Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. La ieșirea din satul Sasca Nouă, la 8 kilometri de casa lor, un autoturism condus de un localnic i-a izbit în plin, impactul frontal producând cinci morți și patru răniți.

ȘTIRI