Doi copii din Baia loviți în prima zi de Crăciun de un automobil. Șoferul era băut iar polițiștii l-au arestat preventivRural

Doi copii din Baia loviți în prima zi de Crăciun de un automobil. Șoferul era băut iar polițiștii l-au arestat preventiv

       Accesări: 3495

Doi copii singuri într-o căruță pe un drum public și un bărbat în stare de ebrietate, fără permis de conducere, au fost protagoniștii unui eveniment rutier care se putea încheia tragic în prima zi de Crăciun.

Duminică, 25 decembrie, în jurul orei 04.07, un accident rutier cu victime s-a produs pe raza comunei Baia. Evenimentul a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo pe  DJ 155P, în afara localității Baia, doi minori de 12 și 14 ani, ambii din localitate, au fost loviți de un autovehicul, al cărui conducător auto nu a oprit și a plecat de la fața locului.

Din accident, a rezultat rănirea minorului de 12 ani și vătămarea  ușoară a celui de 14 ani. Copiii au fost transportați cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma activităților operative întreprinse de polițiști, trei ore mai târziu, în jurul orei 07.30, a fost identificată autoutilitara implicată în accident și conducătorul auto. Mașina era condusă de un localnic, în vârstă de 29 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Ulterior, bărbatul de 29 de ani a fost prezentat Judecătoriei Fălticeni, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ,,conducerea sub influența alcoolului” și ,,conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

În baza mandatului, inculpatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției.

ȘTIRI