Rural

Doi bătrâni din Fălticeni şi Drăguşeni au fost păcăliţi de necunoscuţi care le-au furat economiile

       Accesări: 65

teapa_la_schimb_valutarJoi, 14 mai 2015, în decurs de două ore, persoane necunoscute au furat economiile unor persoane în vârstă din Fălticeni şi Drăguşeni.

La ora 10.00, Postul de poliție Drăgușeni, a fost sesizat că o persoană necunoscută, a sustras din locuința unui bătrân de 80 ani, din localitate, o sumă de bani. Profitând de neatenția și inocența bătrânului și sub pretextul schimbării sumei de 500 lei, o persoană necunoscută, i-a sustras din locuință suma de 1.000 lei, după s-a urcat și a plecat cu o mașină.

În jurul orei 12, o situaţie identică a fost adusă şi la cunoştinţa poliţiştilor din Fălticeni: persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani unei femei de 95 ani, din localitate. În timp ce se afla singură la domiciliu, victima a fost contactată de un bărbat care a intrat cu curtea sa, pentru schimbul unei sume de bani. După ce victima s-a întors și a deschis portofelul în care avea suma de circa 4.000 lei, profitând de neatenţia ei, bărbatul i-a sustras banii, după care, s-a urcat într-un autoturism şi a plecat.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

                  

În urma acestor infracţiuni, poliţiştii suceveni au readus în atenţia opiniei publice un set de recomandări utile pentru protejarea populaţiei:

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii , firme de curierat, comis voiajori, etc.), decât dupa ce acestea se legitimează (actul de identitate si legi­timatia de serviciu) şi vă creează convingerea că au calitatea invocată.

Aceeasi atentie trebuie sa o acordati si celor care se prezinta ca fiind prieteni cu o anumita ruda aflata în strainatate si doresc sa va predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.

Fiti atenti la persoanele cu care intrati în contact, pe strada, în jurul blocului, aparent întâmplator. Este posibil ca acestea sa va urmareasca, sa încerce sa se împrieteneasca cu dumnea­voastra si sa patrunda în locuinta cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.

Nu cumparati obiecte de la persoane care va abordeaza  la domiciliu sau în preajma zonelor comerciale sub pretextul ca le vând la preturi mai mici decât valoarea reala. Puteti fi înselati si sa constatati acest lucru când este prea târziu.

Efectuaţi schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate.

Achiziţionaţi produse doar de la agenţii economici care oferă certificate de garanţie pentru marfa vândută, evitându-se în acest fel achiziţionarea unor produse contrafăcute.

Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare din mass-media, în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri a căror preţ este mult sub preţul pieţei.

Nu vă încredeţi în intermediari sau comisionari neautorizaţi, ori în persoanele care promit vindecări miraculoase.

Nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane neautorizate.

Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri.

Dacă aveţi suspiciuni cu privire la o anumită persoană,  sesizaţi de îndată organele de poliţie sau, în cazuri urgente, apelaţi  POLIŢIA la numărul de telefon 112!

 

ȘTIRI