Doi bărbaţi din Vadu Moldovei reţinuţi pentru furtul unor animale în zona FălticeniRural

Doi bărbaţi din Vadu Moldovei reţinuţi pentru furtul unor animale în zona Fălticeni

       Accesări: 64

ovinePoliţiştii au reţinut în cursul zilei de marţi, 17 februarie 2015, două persoane care sunt suspectate că au furat animale în perioada 2013-2014.

În cercetare se află mai multe cazuri de furt de animale comise pe raza comunelor Boroaia, Forăşti şi în municipiul Fălticeni, cazuri înregistrate cu autori necunoscuţi.

Persoanele reţinute sunt din comuna Vadu Moldovei:  un tânăr de 22 ani şi un bărbat de 33 ani. Polițiștii au probat activitatea infracțională a celor doi, care au sustras, 3 cai și mai multe ovine, din gospodăriilor unor cetățeni, prejudiciul total fiind de peste 15.000 lei.

Patru dosare penale au fost conexate, fiind dispusă măsura reţinerii celor doi, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 18 februarie, să fie prezentaţi Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Recomandări ale poliţiştilor:

  • Asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor, garajelor, grajdurilor sau coteţelor;
  • Asigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii;
  • Nu lăsaţi animalele nesupravegheate la păşunat pe izlaz sau pe câmp;
  • Nu invitaţi în curte persoane necunoscute care, sub pretextul vânzării diferitelor produse, încearcă să cunoască toate împrejurimile curţii şi modul în care asiguraţi securitatea animalelor şi păsărilor;
  • Când intraţi în contact cu persoane amatoare să cumpere animale, încercaţi să reţineţi, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează;
  • Dacă plecaţi de la domiciliu pentru o perioadă de timp, rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze curtea şi locuinţa.
  • Duceţi animalele la păşunat împreunaăcu ceilalţi săteni şi asiguraţi prin rotaţie paza acestora, iar daca aveţi posibilitatea, angajaţi o persoana cunoscuta şi serioasă pentru a face acest lucru;
  • Nu amplasaţi grajdurile sau adăposturile de animale la distantă mare de locuinţe sau in locuri izolate, fara să asiguraţi paza acestora;
  • Atelajele înhămate, lăsate nesupravegheate pe stradă, constituie un pericol pentru circulaţia publica, dar şi o tentaţie pentru hoţi.

 Alex S.

ȘTIRI