Doi bărbaţi din Dolhasca au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omorRural

Doi bărbaţi din Dolhasca au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor

       Accesări: 272

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor Ungureanu Cristian (pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat) şi Roibu Ioan Constantin (pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor).

În seara zilei de 10 februarie 2015, în jurul orei 21.00, victima B.G. din oraşul Dolhasca s-a deplasat la un bar din localitatea Siliştea Nouă. În local, în jurul orelor 23.00, şi-au făcut apariţia cei doi inculpaţi. Inculpaţii şi victima s-au salutat şi au consumat împreună băuturi alcoolice.

Cei trei au comandat de la bar o navetă cu bere, iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între B.G. şi Roibu Constantin s-a iscat o ceartă, împrejurare în care inculpatul a aruncat în direcţia victimei o sticlă cu bere, lovindu-o în plină figură, iar acesta s-a prăbuşit la sol suferind leziuni şi sângerări abundente.

După cum au explicat procurorii, lucrurile s-au precipitat, au luat o turnură neaşteptată, cei doi inculpaţi, înarmaţi cu cuţite au tăbărât pe victimă aplicându-i lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului. Potrivit victimei, iniţiatorul acestui al doilea atac a fost inculpatul Ungureanu care i-a aplicat o lovitură de cuţit la nivelul hemitoracelui stâng, iar celelalte lovituri au fost aplicate de inculpatul Roibu în zona latero-cervicală stângă, în regiunea temporală dreapta şi la nivelul mâinii drepte.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Victima a fost transportată în stare gravă la Spitalul Municipal Fălticeni unde a fost internată în cadrul secţiei chirurgie cu diagnosticul: plăgi tăiate multiple, şoc hemoragic, agresiune.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal din data de 24 februarie 2015, întocmit de S.M.L. Suceava,  victima prezenta un număr de 5 plăgi tăiate-înţepate epicranian, cervical, torace posterior, mâna dreaptă şi hemopneumotorax stâng, leziuni ce au putut fi produse prin loviri repetate  cu corpuri înţepător-tăietoare şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 27-30 de zile de îngrijiri medicale. Conform medicilor legişti, intervenţia operatorie a fost necesară şi obligatorie (pleurotomie stângă cu drenaj aspirativ) pentru salvarea vieţii victimei care a fost pusă în primejdie.

După comiterea faptei cei doi inculpaţi s-au sustras urmăririi penale, au preferat să părăsească domiciliile şi să nu se prezinte în faţa anchetatorilor pentru declaraţii şi lămuriri cu privire la incidentul în care au fost implicaţi.

În cauză au fost emise citaţii şi mandate de aducere pe numele celor doi iar la data de 13 februarie 2015 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au propus arestarea preventivă, în lipsă a acestora.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava  a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile  începând cu data încarcerării.

La data de 15 februarie 2015 a fost confirmat mandatul de arestare preventivă emis faţă de inculpatul Ungureanu Cristian, măsura expirând astfel la data de 16 martie 2015 inclusiv.

De asemenea, la data de 27 februarie 2015 a fost confirmat mandatul de arestare preventivă şi faţă de inculpatul Roibu Ioan Constantin, măsura preventivă luată faţă de acesta urmând să expire la data de  28 martie 2015 inclusiv.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 

ȘTIRI