Doi bărbați din Bogdănești și Găinești au ajuns la spital cu hipotermie severă și degerături de gradul II și IIISănătate

Doi bărbați din Bogdănești și Găinești au ajuns la spital cu hipotermie severă și degerături de gradul II și III

Temperaturile scăzute din ultima perioadă au provoacat unor suceveni mari probleme de sănătate. Expunerea prelungită în frig duce uneori la cazuri grave și foarte grave precum cel al unui bărbat din comuna Bogdănești. Acesta a fost internat de urgență la Spitalul Municipal Fălticeni, fiind transportat de un echipaj al Ambulanței.

Pacientul în vârstă de 46 de ani se află în stare gravă.

Medicii l-au diagnosticat cu hipotermie extremă de 46 de ani, din localitatea Bogdăneşti, internat în Spitalul Municipal Fălticeni, cu hipotermie severă. Bărbatul prezintă degerături de gradul II.

El s-a aflat sub supravegherea medicilor Secției ATI (Anestezie Terapie Intensivă). Din cauza faptul că a stat prea mult în frig bărbatul s-a ales cu hipotensiune extremă. Medicii spun că la momentul internării pacientul din Bogdănești avea tensiune arterială 5.

Ieri, medicii din Fălticeni l-au transferat la Spitalul Județean Suceava. Pacientul era stabil hemodinamic după ce miercuri seara acesta intrase în stop cardio-respirator. Din păcate, secția ATI se confruntă cu un deficit de medici, astfel încât bărbatul cu hipotermie severă a fost transportat la spitalul de competență superioară unde există linie de gardă permanentă la Anestezie Terapie Intensivă.

Un alt caz este cel al unui bărbat din satul Găinești, comuna Slatina. El a fost găsit într-un loc public din Câmpulung Moldovenesc. Medicii l-au internat cu hipotermie fiind în continuare sub supravegherea acestora.

Pacientul prezintă numeroase degerături la extremităţi. Bărbatul din Găinești este internat la Secția Medicină Internă.

Facebook Comments

ȘTIRI