Doi afaceriști din comuna Slatina au fost blocați în trafic și amenințați de indivizi cu un par și un toporRural

Doi afaceriști din comuna Slatina au fost blocați în trafic și amenințați de indivizi cu un par și un topor

       Accesări: 7670

Scene incredibile s-au petrecut duminică într-o localitate din zona Fălticeni. Doi oameni de afaceri din comuna Slatina au fost blocați în trafic de câțiva indivizi puși pe gâlceavă, unul dintre aceștia având asupra lui un topor. Scandalul l-au provocat în fața casei unde locuiește fostul primar Ilie Gherman care, la un moment dat, apare printre ceilalți trei bărbați care surprinși în filmarea făcută de un martor.

Incidentul îi are ca protagoniști pe un individ din Slatina și un altul din Cornu Luncii care și-au vărsat furia pe Ștefan Gherman, fratele actualului primar Vlăduț Gherman, și Vasile Pîrlac, doi localnici din comuna Slatina, antreprenori care sunt asociați la aceeași firmă.

La orele prânzului, oamenii de afaceri se îndreptau spre intrarea satului Slatina, fiecare în mașina lui, după ce au petrecut împreună cu familiile lor și cu alți prieteni câteva ore agreabile la un restaurant din Găinești.

Vasile Pîrlac le-a spus jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni că în dreptul Mănăstirii Slatina au fost depășiți de un Volkswagen Passat, în care se aflau șoferul și alți doi bărbați. Aceștia au scos mâinile pe geam și, într-un mod amenințător, le-au arătat pumnii, celor doi afaceriști, dar și Anei Maria Gherman, soția lui Ștefan Gherman, aflată în aceeași coloană de mașini, cu autoturismul personal, în timp ce șoferul a scos un topor pe geam.

Cei trei bărbați sunt rude apropiate și după ce i-au depășit pe toți, au blocat drumul cu mașina, pe un sens, iar în dreptul locuinței fostului primar Gherman, l-au luat la rost pe Ștefan Gherman, fratele actualului primar Vladuț Gherman.

În mașina omului de afaceri se mai aflau trei copii, doi ai familiei Gherman și unul al familiei Pîrlac, care au asistat îngroziți la tonul și conținutul discuției.

Ștefan Gherman l-a rugat pe unul dintre indivizi, care era folosea un ton și cuvinte neadecvate, să înceteze deoarece copiii sunt de față. Omul de afaceri nu a reușit să-l calmeze cu vorba.

Vasile Pîrlac a mai spus că același bărbat a deschis portiera mașinii lui Ștefan Gherman și a vrut să-l lovească pe omul de afaceri cu un topor. De față, la scandal, asista și fostul primar Ilie Gherman, căruia Ștefan Gherman i-a spus să-i potolească pe indivizi pentru a nu-i traumatiza pe copii.

Scandalagii nu s-au potolit deloc. Au bătut cu pumnii în mașina omului de afaceri, apoi lovit vehiculul cu un par, iar într-un moment de aparentă acalmie, Ștefan Gherman pleacă cu mașina de la locul scandalului, iar un bărbat dezbrăcat la bustul gol aruncă după autovehicul cu un topor, după cum se poate vedea și în imaginile surprinse de martor.

Dacă Ana Maria Ștefan, soția omului de afaceri Ștefan Gherman, a scăpat de furia indivizilor puși pe scandal, antreprenorul și asociatul acestuia, Vasile Pîrlac a fost următorul vizat.

Bărbatul dezbrăcat pe jumătate s-a dus spre mașina lui Vasile Pîrlac, aflat la o distanță considerabilă, însă antreprenorul s-a deplasat cu mașina înapoi, câțiva zeci de metri, descurajând dorințele furibunde ale scandalagiului.

Pe filmare se aude cum unul dintre indivizi repetă cu glas tare: „Îl omor, îl omor…”.

La locul incidentului s-au deplasat agenții SPR Mălini și criminaliști de la Poliția municipiului Fălticeni.

La patru zile de la scandal, pe 20 iunie, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru doi dintre scandalagii, ambii fiind nepoţi ai lui Ilie Gherman. Ei au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus măsura controlului judiciar.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI