Doctorul Radu Cristian este primul fălticenean cu competențe în medicina de urgențăLocal

Doctorul Radu Cristian este primul fălticenean cu competențe în medicina de urgență

       Accesări: 6454

Tânăr, ambițios și urgentist. Doctorul Cristian Radu conduce unul din cele mai importante sectoare ale Spitalului Municipal Fălticeni. Este persoana care răspunde de recent înființatul Compartiment Primiri Urgențe, locul unde se triază cazurile urgente de cele care necesită o simplă consultație.

De 15 ani medic cu competențe în medicina generală, Cristian Radu și-a adăugat încă una pe CV.

În toamna anului trecut el și-a completat studiile, efectuate la UMF Iași, cu o specializare în medicina de urgență. Astfel el devine primul fălticenean care practică medicina de urgență.

Deși are un program foarte încărcat, gărzi la UPU Suceava în cadrul Spitalului Județean Sfântul ”Ioan cel Nou” și serviciu pe linie de administrare al Substației Ambulanța Fălticeni, doctorul Cristian Radu a acceptat provocarea de a fi primul care gestionează urgențele medicale din cadru unității sanitare de pe strada Mihai Eminescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Începând cu data de 2 martie 2015 el activează ca medic șef al CPU, coordonând o echipă formată din cadre sanitare atât tinere cât și experimentate. Compartiment Primiri Urgențe funcționează cu un asistent șef, nouă asistenți medicali, patru infirmieri și trei brancardieri. În total, 18 persoane asigură linia de gardă, pe acest sector, 24 de ore din 24.

Personalul este subdimensionat, însă există premise optimiste.

”Am avea nevoie încă patru medici urgentiști ca să putem asigura o linie de gardă completă”, ne-a spus Cristian Radu. ”Chiar din prima zi, echipa noastră și-a luat rolul în serios. Vrem să le transmitem oamenilor încredere și seriozitate”.

Programul său zilnic de lucru la CPU este de 7 ore. Atât prevede norma stabilită de Ministerul Sănătății. În tot acest timp este alături de pacienții în stare gravă sau foarte grave. În zilele obișnuite oamenii de la CPU preiau 25-30 de cazuri, iar zilele pline numărul lor ajunge la 50-55 de cazuri.

În cele 10 zile de când Compartimentul Primiri Urgențe este operațional, numărul cazurilor consemnate în registru se ridică la peste 350.

”Îmi doresc să avem o linie de gardă completă pentru a putea face față la toate urgențele. Vrem să fim la înălțimea așteptărilor”, a declarat medicul Radu Cristian pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

Radu Cristian este în prezent și șef al Ambulanței Fălticeni. De cinci ani de zile el coordonează activitatea echipei ambulanțierilor care intervin pe o zonă cu o populație de 160.000 de locuitori.

ȘTIRI