Doar un sfert dintre şomerii din zona Fălticeni primesc indemnizaţieLocal

Doar un sfert dintre şomerii din zona Fălticeni primesc indemnizaţie

       Accesări: 414

Mii de persoane din zona Fălticeni continuă să îngroaşe numărul şomerilor.

În judeţul Suceava, la sfârşitul lunii februarie 2016, potrivit datelor oficiale oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, nivelul şomajului era de 6,34%.

În statisticile AJOFM Suceava, zona Fălticeni figurează cu 3501 şomeri. Dintre aceştia, doar puţin peste 25% (886 de persoane) beneficiau de indemnizaţie de şomaj. Şomajul este mai mare în rândul bărbaţilor, 2052 de persoane.

Persoanele aflate în şomaj vor avea ocazia să-şi găsească un loc de muncă cu ocazia Bursei Generale a Locurilor de Muncă care va avea loc joi, 14 aprilie, la Suceava, Fălticeni (sediul agenţiei locale), Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, ne-a informat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tot pentru şomerii din Fălticeni, AJOFM Suceava are în planul pentru anul 2016 o serie de cursuri de calificare în specializările: bucătar, coafor, competenţe antreprenoriale, lucrător comercial şi ospătar. În perioada următoare, în funcţie de finalizarea procedurilor (un curs se poate desfăşura dacă există minim 14 cursanţi), Agenţia Locală Fălticeni a AJOFM ar putea începe cursuri de calificare pentru „lucrători în cultura plantelor” sau „competenţe antreprenoriale”.

 

ȘTIRI