74 de persoane angajate la Fălticeni după Bursa Generală din aprilieActualitate

74 de persoane angajate la Fălticeni după Bursa Generală din aprilie

       Accesări: 82

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a prezentat astăzi o sinteză a rezultatelor înregistrate prin organizarea Bursei Generale a locurilor de muncă în judeţul Suceava, acţiune care a avut loc pe data de 25 aprilie 2014.

Evenimentul din acest an a adus un loc de muncă pentru 303 participanţi, din care 146 angajaţi în Suceava, 74 la Fălticeni, 51 la Rădăuţi şi 32 la Cîmpulung Moldovenesc.

La Fălticeni, la acţiunea organizată în luna aprilie, au fost prezenţi 25 de angajatori, cu o ofertă de 125 de locuri de muncă. Au participat 214 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Nouă persoane au fost încadrate atunci pe loc, alte 112 persoane fiind selectate în vederea încadrării.

AJOFM Suceava anunţă o creştere cu 98 de persoane a numărului de solicitanţi ocupaţi prin această activitate a serviciului de mediere a muncii, faţă de bursa anului trecut.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La evenimentul organizat în cele 4 localităţi au participat 106 angajatori din judeţul Suceava, cele mai multe angajări fiind înregistrate  în domeniul construcţiilor. Meseriile de dulgher şi fierar betonist au fost cele mai căutate în ramura de activitate, 92 de persoane au fost angajate în acest domeniu.

Comerţul a oferit un loc de muncă pentru 38 de persoane, cei mai mulţi participanţi fiind ocupaţi în meseria de vânzător.

În domeniul prelucrării lemnului şi-au găsit un loc de muncă 30 de persoane, angajate ca muncitori silvici şi necalificaţi, iar în domeniul restaurantelor au fost angajate 19 persoane, în meseriile de bucătar, gestionar, ospătar sau lucrător bucătărie.

„Domeniile de activitate menţionate sunt dintre cele care şi-au acoperit cel mai bine nevoia de forţă de muncă, dar una din caracteristicile  bursei din  acest an a fost diversitatea domeniilor prezente, chiar dacă cantitativ oferta lor a fost mică. Solicitaţii cu studii superioare au ocupat posturi precum economist, recepţioner, inspector resurse umane, gestionar depozit, inginer mecanic, medic veterinar sau desenator tehnic”, se arată în comunicatul AJOFM Suceava.

Distribuţia pe categorii de vârstă a persoanelor care au obţinut un loc de muncă, subliniază preferinţa angajatorilor pentru solicitanţii cu vârsta între 25 şi 45 de ani, în acest interval fiind ocupaţi 145 de participanţi, dar şi un interes mai mare pentru persoanele peste 45 ani în detrimentul celor sub 25 de ani.

ȘTIRI