Distincții oferite în semn apreciere de primarul Vlad Gherman foștilor directori ai școlii din HerlaEducație

Distincții oferite în semn apreciere de primarul Vlad Gherman foștilor directori ai școlii din Herla

Sistemul educațional ocupă un loc special în preocupările unui edil din zona Fălticeni. Susținător al valorilor locale, primarul comunei Slatina și-a propus ca în localitatea natală să existe o rețea școlară modernă, unde elevii și profesorii să dispună de condiții chiar mai bune decât la oraș. Vara trecută, 13 copii cu rezultate bune la învățătură și la competițiile interșcolare au primit din partea administrației locale un cadou de neuitat: o vacanță la mare plătită integral din bugetul local.

Vlad Gherman nu i-a uitat nici pe directorii unei școli din comună, cărora le-a înmânat distincții de merit pentru activitatea de la vârful instituției.

Foști și actuali conducători ai Școlii Gimnaziale Herla au primit trofeele în cadrul cercului pedagogic al consilierilor educativi din zona Fălticeni, primul eveniment de acest gen găzduit de unitatea de învățămâent din localitatea aflată la poalele munților Stânișoarei.

După cuvântul introductiv al directorului în exercițiu Alin Sărbușcă, primarul Vlad Gherman a conferit distincțiile unui număr de cinci directori, trei dintre aceștia fiind deja la pensie.

Vizibil emoționat și deopotrivă bucuros de acest moment, edilul comunei Slatina și-a exprimat atașamentul față de cei care sârguiesc la catedră pentru dezvoltarea tinerei generații.

„Mă bucur foarte mult că am putut oferi aceste distincții domnilor directorii.”, a declarat primarul Gherman pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Au fost momente emoționante, iar unii dintre ie nu au fost doar directori ci și profesorii noștri care ne-au îndrumat acum ceva ani în urmă, iar alții continuă azi munca lor. Sunt onorat și în același timp fericit că am putut fi împreună aici.” 

Vlad Gherman a subliniat totodată rolul profesorilor în viața comunității locale și punctând faptul că acordarea disctincțiilor reprezentină un gest de recunoștință și respect din partea întregii comunității.

Directorii premiați în cadrul evenimentului desfășurat vinerea trecută sunt Gheorghe Mihaiu, Constantin Boeru, Oana Șorodoc, Elena Pica și Melania Gășpărel.

Existența școlii din Herla este marcată în istoricul său de opt directori, trei dintre aceștia fiind plecați la cele veșnice. Pentru ei, dar și pentru dascălii care au profesat aici, colegii de breaslă au organizat o ceremonie religioasă în memoria acestora.

Unitatea de învățământ și-a deschis porțile în perioada interbelică.

Primii elevi au studiat aici în anul 1934 și, de atunci, actul educațional continuă neîntrerupt. Școala are în prezent 25 de cadre didactice și aproximativ 400 de elevi.

ȘTIRI