Dispozitiv medical donat Spitalului Municipal Fălticeni de preoții din Protoieria FălticeniSănătate

Dispozitiv medical donat Spitalului Municipal Fălticeni de preoții din Protoieria Fălticeni

       Accesări: 2409

Urmând  îndemnul Sfântul Apostol Iacov din epistola sa, în care spune că nu poate fi credință fără fapte, preoții din parohiile arondate Protoieriei Fălticeni, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au donat, în prima săptămână din Postul Sfintelor Paști, un nou aparat pentru Ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal din Fălticeni.

Între cele două instituții esxistă un protocol de colaborare. Preoții au dorit să revină cu o astfel de acțiune social filantropică, deoarece cabinetul de Balneologie și Recuperare Medicală (B.F.T.) din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni nu dispunea de asemenea dispozitiv medical.

Aparatul medical, de tip  BTL 5820 SL Combi, face parte din ultima generație și este  folosit în mediul medical pentru proceduri de electroterapie, termoterapie, terapie cu ultrasunete și laser.

Dispozitivul, în valoare de 20.000 de lei, a fost predat miercuri, 13 martie 2019, în prezența domnului doctor Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, doamnei doctor Tatiana Stancu – medic specialist B.F.T. și recuperare medicală, a părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, dar și o parte dintre preoții care au contribuit la această frumoasă activitate.

Implicarea Bisericii în susținerea actului medical, dar mai ales a preoților din Protoieria Fălticeni, a fost remarcată de către cadrele medicale și îndeosebi de către doctorul manager Vlad Morariu, care a ținut să mulțumească fiecăruia în parte pentru ajutorul acordat, dar și pentru desele activități, pentru că simțim într-adevăr ajutorul dumneavoastră. Este un gest foarte important pentru noi, întrucât cabinetul B.F.T. nu avea în componență un astfel de dispozitiv, de care foarte mulți pacienți au nevoie.  Mulțumim părintelui protoiereu, tuturor preoților și celor care au fost alături de noi pentru a avea acest aparat în spitalul fălticinean, drept pentru care începând de astăzi va intra deja în folosință.

 Aparatul predat  este al cincilea dispozitiv medical primit de instituția medicală din partea preoților din Protoieria Fălticeni.

 Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu i-a mulțumit managerului Vlad Morariu, care a acceptat realizarea acestei activități, dar mai preoților care au fost prezenți și care “și-au făcut timp pentru a participa la această activitate, dacă ținem cont  de programul  încărcat al slujbelor în această perioadă de timp, din prima săptămână al Postului Sfintelor Paști. 

Ne bucurăm că putem veni în sprijinul celor care au mare nevoie de acest ajutor, și va fi cu atât mai folositor pentru că este dăruit in inimă, cu dragoste creștină, pentru că mai ales orice faptă bună făcută  este primită de Dumnezeu.

Acest gest nu va fi unul singular, ci face parte din multele acțiuni sociale pe care dorim să le derulăm  anul aceasta  la nivelul spitalului,  căminelor de asistență socială și școli, în numele Bisericii, dar mai ales ale preoțiilor și al credincioșilor binevoitor.”

ȘTIRI