Dispensarul uman din comuna Boroaia va fi extins și modernizat integral printr-un proiect de 1,9 milioane de leiRural

Dispensarul uman din comuna Boroaia va fi extins și modernizat integral printr-un proiect de 1,9 milioane de lei

       Accesări: 1472

Interes pentru dezvoltarea comunității locale. Primăria Boroaia derulează în prezent mai multe proiecte, în valoare de 40 de milioane de lei, iar altele urmează să înceapă în viitorul apropiat. După ce educația, cultura și infrastructura au fost „puse pe picioare”, acum autoritățile locale au în plan reabilitarea unui alt obiectiv important.

Dispensarul uman, singurul din comună, este următorul punct pe agenda de lucru a edilului Vasile Berariu.

Unitatea medicală va fi modernizată cu fonduri guvernamentale, după ce proiectul a primit undă verde pentru finanțare. Contractul a fost semnat în toamna anului trecut, în luna octombrie.

Investițiile totale se ridică la 1,9 milioane de lei fără TVA.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Vasile Berariu și-a exprimat speranța că proiectul va demara cât mai repede după finalizarea procedurilor specifice licitației.

„Avem în plan modernizarea dispensarului uman. Vrem să punem la punct și capitolul sănătate, astfel încât beneficiarii cât și cei care profesează aici să beneficieze de condiții foarte bune.”, ne-a declarat primarul comunei Boroaia. „Se vor realiza lucrări importante în cadrul acestui proiect. Cu această ocazie vom extinde clădirea, în așa fel încât va fi mai mult spațiu la dispoziție. Valoarea contractului pentru execuție este de 1,9 milioane de lei fără TVA.”

Amplasat în centrul comunei, dispensarul uman va fi mai spațios și mai bine dotat.

Lucrările vor include intervenții la structura clădirii care va fi consolidată în totalitate. Partea exterioară va fi anvelopată pentru creșterea eficienței energetice, reducerea costurilor și asigurarea unui confort termic cât mai bun.

În proiect mai sunt prevăzute înlocuirea șarpantei cât și a instalației termice.

Clădirea dispensarului va fi extinsă pentru prima oară. Imobilul va fi ridicat cu un etaj, aici unde vor fi date în folosință noi spații medicale. Odată cu această modificare va fi realizată o intrare nouă, separată, care va completa punctul de acces existent.

Din fondurile alocate vor fi achiziționate piese de mobilier și dotări medicale noi, printre care un electrocardiograf și o unitate pentru intervenții stomatologice.

Dispensarul uman din comuna Boroaia a mai fost modernizat, într-o primă etapă, printr-un proiect finalizat în octombrie 2014, atunci când au fost reamenajate spațiile de la parter, iar clădirea a primit tâmplărie PVC, geamuri termopan, pardoseală din material special, noi instalații sanitare, electrice și de iluminat.

Investițiile totale au ajuns la 130.000 de lei, din care 65.000 de lei au fost alocați din bugetul local.

Inaugurată acum 41 de ani, unitatea funcționează în prezent cu doi medici de familie și un stomatolog.

ȘTIRI