Dispensarul uman din comuna Boroaia este reabilitat și modernizat după aproape 40 de ani de activitateRural

Dispensarul uman din comuna Boroaia este reabilitat și modernizat după aproape 40 de ani de activitate

       Accesări: 253

Autoritățile comunei Boroaia au finalizat un nou obiectiv important. Prins în planul de investiții pe anul 2014, dispensarul uman a fost modernizat în totalitate la partea interioară. Lucrările au demarat pe 10 iulie și s-au încheiat pe 17 octombrie, cu trei luni mai devreme decât era preconizat în contract.

Înființată prin osârdia și contribuția localnicilor, unitatea sanitară primește acum un aer proaspăt și modern, grație lucrărilor de reabilitare.

Încheierea acestora și darea în folosință a obiectivului a fost marcată printr-o slujbă de sfințire oficiată de un sobor de preoți condus de Alexandru Argatu, eveniment la care au fost prezenți primarul Vasile Berariu, viceprimarul Cristian Butnariu, consilierii locali PSD și PNL alături de Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, deputatul Ioan Stan și senatorul Ovidiu Donțu.

Printre cei prezenți s-au numărat foste cadre medicale și câțiva zeci de localnici din satele arondate comunei Boroaia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Am trăit să ajungem și acest moment foarte important pentru comunitatea boroiană”, a declarat primarul Vasile Berariu. ”Bucuria este a tuturor  pentru că am reușit să reabilităm aceste spații medicale unde cu onoare trei medici își desfășoară activitatea în sprijinul nostru. Consider că sunt condiții bune pentru desfășurarea actului medical, iar cu convingerea că medicii specialiști vor fi în sprijinul nostru. Mulțumesc Consiliului Local pentru acordul de a demara această investiție, președintelui Consiliului Județean Suceava și domnilor parlamentari care au insistat ca această investiție, strict necesară și urgentă, să aibă loc.”

Clădirea dispune acum de tâmplărie PVC și geamuri termopan, pardoseală din material special, noi instalații sanitare, electrice și de iluminat. Sălile de așteptare au primit mobilier nou, iar grupurile sanitare au fost reamenajate în totalitate.

Investiția se ridică la 130.000 de lei, din care 65.000 de lei au fost alocați din bugetul local. Alți 65.000 de lei provin din fonduri furnizate de Consiliul Județean Suceava.

Lucrările au fost executate de firma fălticeneană Alex Real Construct.

Dispensarul uman funcționează cu două cabinete pentru medicină generală și unul de stomatologie, unde activează trei medici ce deservesc cei 4.750 de locuitori ai comunei Boroaia.

Inaugurată în anul 1977, unitatea sanitară este reabilitată pentru prima dată în cei aproape 40 de ani de existență.

ȘTIRI