Dispare sistemul de colectare al deșeurilor din casă în casăActualitate

Dispare sistemul de colectare al deșeurilor din casă în casă

       Accesări: 69

Mai multă eficiență. Asta își propun, începând din acest an, autoritățile județene și cele locale în ceea ce privește colectarea și transportul deșeurilor. Primul pas va fi construirea mai multor platforme, în Fălticeni, scopul fiind creșterea operativității și reducerii costurilor pentru serviciile oferite.

Al doilea pas va fi amenajarea stației de transfer în Țarna Mare, care va deservi întreaga zonă arondată municipiului de pe Șomuz.

Platformele de colectare vor fi realizate de Symmetrica, atât în mediul urban cât și rural, firma suceveană câștigând licitația organizată de Consiliul Județean Suceava, instituția fiind beneficiarul investiției.

Valoarea contractului este de 4,37 de milioane de lei, iar lucrările sunt prevăzute a se finaliza în maximum 12 luni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”O apreciez ca soluție, pentru că va fi mult mai ușor să ridicăm 10 eurocontainere odată, decât să mergem din poartă în poartă. Lipsa lor la case face acum munca de colectat mai dificilă”, spune Arald Drăgan, directorul tehnic Goscom. ”Oamenii pun deșeurile în tot soiul de saci, alții în găleți, iar alții în roabe. De asta este și foarte greu sistemul actual.”

La Fălticeni se vor construi peste 30 de astfel de platforme, toate destinate strângerii deșeurilor într-un singur punct. Ele vor fi amplasate pe străzile unde acum se face colectarea din casă în casă. Sistemul va dispărea odată cu apariția platformelor destinate populației care locuiește în Șoldănești, Țarna Mare, Buciumeni, Tâmpești, dar și pe străzi precum Mihail Sadoveanu, Ștefan cel Mare, Ion Dragoslav și altele.

”Un lucru este cert: nu se va mai colecta din casă în casă în casă. Sistemul acesta ridică anumite probleme, nu doar faptul că implică costuri mari. Acum se pierde timp, pentru că trebuie să bați strada de la un capăt la altul. Situația se va schimba odată cu aplicarea noului proiect”, afirmă Drăgan.

Potrivit autorității municipale, platformele vor fi construite doar pe acele locuri unde Primăria are teren.

Noile platforme din Fălticeni sunt prinse în proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor” aflat în curs de implementare la nivelul județului Suceava. Tot ceea ce se va strânge în municipiu va fi transportat la stația de transfer din Țarna Mare, iar după compactare deșeurile vor fi duse la groapa de gunoi de la Moara.

La finalul acestui program municipiul Fălticeni va avea 60 de platforme de colectare a deșeurilor.

ȘTIRI