Directorul Parfenie despre incidentul de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu”: Profesoara Liliana Ciuruș a greșitActualitate

Directorul Parfenie despre incidentul de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu”: Profesoara Liliana Ciuruș a greșit

       Accesări: 534

Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” este pe toate canalele media. Un incident ce s-a întâmplat joia trecută, în timpul orelor, a devenit subiect de știre la radio și televiziune, fiind relatat nu doar în presa scrisă locală ci și în cea națională. Este vorba de un episod nefericit în care, profesoara de fizică Liliana Ciuruş, directorul adjunct al unității de învățământ fălticenene, i-a tăiat bretonul elevului Eduard Andrei Tudor, din clasa a VI-a A.

Totul s-a petrecut sub ochii colegiilor de clasă, profesoara spunând cu regretă cele întâmplate și că dorea doar să-l determine pe elev să respecte regulamentul şcolii.

Ea a recunoscut că existau și alte soluții, calificând fapta ca un ”gest neinspirat”. Adrian Tudor, tătăl școlarului, a depus o plângere la Inspectoratul Școlar Suceava.

”Incidentul s-a petrecut după ce doamna director Ciuruș i-a avertizat pe elevi că, la școală, se vine într-o ținută adecvată și cu podoaba capilară de cel mult trei centimetri, pentru că așa este regulamentul intern al școlii”, a ținut să precizeze directorul Costică Parfenie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit unui articol din cadrul regulamentului de ordine interioară al școlii gimnaziale ”accesul elevilor în școală este permite numai în ținută decentă, adaptată la specificul orelor de program. Elevii vor purta părul îngrijit, tuns, la circa trei centimetri lungime, la băieți”.

Directorul Parfenie admite că nu este nici o tragedie dacă părul elevului este mai lung, însă afirmă că ”fiind o șuviță mai lungă și care îi atârna, profesoara Liliana Ciuruș, probabil, după a nu știu câta insistență, de a se tunde acel copil, a intervenit cu un foarfece”.

El mai spune că, procedând în acest mod, dascălul și directorul adjunct Ciuruș a greșit manifestând un exces de zel, întâmplarea fiind regretabilă. În ceea ce privește regulamentul unității de învățământ, acesta a fost comunicat elevilor încă din primele zile.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean s-a demarat o anchetă.

”Incidentul este regretabil. Doamna profesoară a greșit.”, ne-a declarat Costică Parfenie. ”Dumneai a și recunoscut aceasta în fața părintelui spunând că putea să găsească alte modalități de a rezolva problema. Din nefericire a ales această soluție pe moment. Urmează o anchetă care va stabili măsurile care se vor iau într-o astfel de situație. Este regretabilă și amploarea pe care a luat-o acest incident. La ziua școlii ”Ion Irimescu” nu mai este nici o televiziune, în afară de presa locală. Îmi amintesc că la sărbătorirea celor 100 de ani ai maestrului Ion Irimescu nu au fost atâtea televiziuni care să anunțe acest moment sau că, la această școală, se realizează și lucruri frumoase, știrile acestea nu își găsesc locul.”

Directorul unității gimnaziale ”Ion Irimescu” reamintește faptul că Liliana Ciuruș este considerat în mediul profesoral, dar și al părinților, ca un cadru didactic respectat, competent cu rezultate notabile la olimpiade, fiind deopotrivă apreciat și de elevi.

ȘTIRI