Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase vine miercuri la Suceava. Testări gratuite pentru depistarea HepatiteiCSănătate

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase vine miercuri la Suceava. Testări gratuite pentru depistarea HepatiteiC

       Accesări: 533

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Bals” din București, Profesor Doctor Adrian Streinu Cercel, vine la Suceava, miercuri, 15 noiembrie 2017.

Reputatul medic va susține o conferință de presă în cadrul campaniei naționale de testări gratuite pentru depistarea infecțiilor cu virusul hepatitei C, “Hepatita C. Testează-Te Acum. Testează-Te Aici”. 

El va fi prezent și la cortul care va fi amplasat în Parcul Policlinica Areni, unde, între orele 9.00-16.00, sucevenii își vor putea face un test gratuit pentru depistarea virusului hepatitei C.

Testarea se face cu ajutorul unor teste rapide din salivă, non-invazive, rezultatul fiind disponibil în 20 minute.

Realizarea testării se face de către medici voluntari, în cadrul unor caravane medicale organizate în puncte cu trafic maxim pentru facilitarea accesului populației la testare.

Campania națională de testare gratuită este organizată de Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților, cu susținerea Ministerului Sănătății.

Activitățile se adresează populației adulte și au ca scop facilitarea accesului la depistarea și diagnosticarea precoce a bolii.

La nivel global, se estimează că peste 70 milioane de persoane suferă de aceasta afectiune. În România, prevalența infecției cu VHC este de cca. 3,3% (peste 650.000 de mersoane), una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană.

ȘTIRI