Directori noi la patru unități de învățământ din FălticeniEducație

Directori noi la patru unități de învățământ din Fălticeni

       Accesări: 13929

Emoții și examene pentru dascălii care și-au dorit un loc în structura de conducere. Inspectoratul Școlar Județean a scos din nou la concurs mai multe posturi rămase vacante pentru funcțiile de director și director adjunct la grădinițe, școli și licee. În toamna anului trecut, au rămas neocupate 111 locuri în structurile de conducere, pentru care în această vară s-au înscris 123 de profesori.

La nivelul municipiului Fălticeni au rămas șase locuri vacante în cinci unități educaționale: Grădinița Specială, Școlile Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, „Ion Irimescu”, „Mihail Sadoveanu” și Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Au fost scoase la concurs două posturi de director și patru de director adjuncți.

Mare parte dintre cei înscriși au asigurat interimatul în perioada ianuarie – iulie 2017.

Examenul a început cu proba scrisă, susținută pe 7 iulie, la centrul special de examinare „Dimitrie Cantemir” din Suceava. Comisiile au analizat pe 19 și 20 iulie cv-urile candidaților, după care aceștia au susținut proba interviului.

La sesiunea din vară au candidat zece profesori pentru cele șase posturi disponibile în Fălticeni.

Concurența cea mai mare s-a înregistrat la Grădinița Specială unde au fost trei candidate pe un loc. Pentru postul de director au aplicat doi foști directori, Mariana Amarie și Elena Varganici, cât și Violeta Scutaru. Toate au fost declarate admis, însă în urma departajării pe punctaj Elena Varganici preia postul de director.

Câte doi concurenți pe un loc s-au înregistrat pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” unde postul de director a fost câștigat de Ovidiu Moroșanu, care a obținut și cel mai mare punctaj (138,65 puncte) dintre toți candidații din Fălticeni și a zecea medie la nivel de județ pe sesiunea de vară, respectiv la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, unde postul de director adjunct i-a revenit Cătălinei Purdilă, de asemenea cu un punctaj ridicat (137,75 puncte).

Alte trei posturi director adjunct au fost atribuite, în urma rezultatelor obținute la concurs, profesoarei Maria Nisioi la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv profesorilor Mihaela Acatrinei și Florin Ciocârlan la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Aceștia vor rămâne pe funcțiile de conducere până în toamna anului 2020.

Punctaje candidați unități Fălticeni

Grădinița Specială
Elena Varganici – 131,50 puncte (promovat director)
Mariana Amarie – 123,75 puncte (admis)
Violeta Scutaru – 115,50 puncte (admis)

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”
Maria Nisioi – 135,50 puncte (promovat director adjunct)

Școala Gimnazială „Ion Irimescu”
Cătălina Purdilă – 137,75 puncte (promovat director adjunct)
Maria Ciocoiu – 122,00 puncte (admis)

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”
Ovidiu Moroșanu – 138,65 puncte (promovat director)
Luisa Tănase – 124,00 puncte (admis)

Colegiul „Vasile Lovinescu”
Mihaela Acatrinei – 135,00 puncte (promovat director adjunct)
Florin Ciocârlan – 129,75 puncte (promovat director adjunct)

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI