Direcțiile de Sănătate Publică vor controla panourile publicitare ale campaniilor de informare pe teme de sănătate publicăSănătate

Direcțiile de Sănătate Publică vor controla panourile publicitare ale campaniilor de informare pe teme de sănătate publică

       Accesări: 393

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică să controleze, începând de joi, 4 ianuarie 2018, toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică.

Solicitarea a venit după ce, potrivit șefului sănătății: “În unele localități au fost postate, la sfârșitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării. Am solicitat inspectorilor sanitari să verifice și să sancționeze, în conformitate cu competențele lor promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizeză sănătatea publică și care nu au avizul Ministerului Sănătății, așa cum prevede legea”, a declarat ministrul Bodog.

În opinia acestuia, panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor.

El a transmis că epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Încă o dată fac un apel la rațiune și responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii și chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creștem acoperirea vaccinală vom avea mult de suferit. Și rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinați.”

Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă, referitor la campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea, că acestea  trebuie să fie avizate de minister.

Nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.

ȘTIRI