Direcţia Generală Anticorupţie şi Asociaţia Pro Democraţia au organizat la Suceava “Labirintul Anticorupţie”Special

Direcţia Generală Anticorupţie şi Asociaţia Pro Democraţia au organizat la Suceava “Labirintul Anticorupţie”

       Accesări: 140

Direcţia Generală Anticorupţie şi Asociaţia Pro Democraţia au organizat în zilele de 3 și 4 august 2016, un eveniment unic în municipiul Suceava – Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.

Activitățile au debutat miercuri cu o masă rotundă cu tema “Prevenirea corupției – drumul către integritate, la Consiliul Județean Suceava, cu participarea reprezentanților instituțiilor publice locale implicate în lupta împotriva corupției, precum și reprezentanți ai conducerii Direcției Generale Anticorupție.

Proiectul a continuat, joi, cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie. Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava a fost amplasată o construcţie modulară de tip labirint care le-a oferit celor interesați posibilitatea să-şi consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le-a fost înmânat un chestionar la care au răspuns identificând varianta corectă în Labirint. Cetăţenii au primit materiale informative şi promoţionale.

Proiectul Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine se află la a treia ediţie, Suceava fiind prima destinație în rândul celor 7 localităţi din țară unde Labirintul anticorupție se va deplasa anul acesta. În 2015, proiectul a fost extins la nivel internaţional în Republica Moldova, în cadrul parteneriatului instituţional cu Centrul Naţional Anticorupţie, fiind adoptat ca bună practică.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava încurajează încă o dată cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să sesizeze săvârşirea acestor infracţiuni ori de câte ori este nevoie, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice linie de telefonie mobilă sau fixă.

ȘTIRI