Din suflet…pentru sufletRural

Din suflet…pentru suflet

       Accesări: 259

Duminică, 21 august 2016, la Dolhești s-au descătușat zăbrelele unui șir de ani, puse pe fațada multiseculară a chipului așezării din frumoasa vale a Șomuzului Mare.

A fost un eveniment social-cultural, menit să aducă pentru dolheșteni cel puțin, pentru o clipă bucuria, fericirea și plăcerea de a trăi cu adevărat.

Din suflet…pentru suflet” a fost acțiunea demarată cu modestie de prelații comunității, primarul, prof. Cristinel Neculai Bărculescu, împreună cu toata suita ce-i stă în preajmă.

„Erupții dolheștene”, ca întotdeauna, nu a putut sta indiferentă la această răbufnire ce a reușit să adune în incinta și în jurul Căminului Cultural „Petru Sandovici” sute de săteni dornici să guste din nostalgicele amintiri…

Imprumutul Promotional de Sarbatori

S-a vrut, și s-a reușit, să fie o împletire a sufletului cu realitatea, a trecutului cu prezentul, a omului cu el însuși, și de ce nu, a visului cu visul…

Zâmbete, gesturi de sincere prietenii, intersectări de priviri, au fost ca un roi de fluturi peste tot.

Cei care au pus piatra de temelie, prima ediție a evenimentului „Laureați dolheșteni”, au fost la înălțimea publicului.

Manifestările au început încă de dimineață. Cele zece perechi care au reușit să-și adune în zestrea familială cincizeci de ani de conviețuire au fost miruite cu evlavie în ctitoria tatălui Hatmanului Șendrea, Biserica „Sfânta Parascheva”, ca apoi, după un preludiu, tot de suflet, susținut de Ansamblul „Balada” din Fălticeni, îndrumat și condus de dolheșteanca, prof. Maria Tanasă, să se treacă la un moment de „cenzurare” a activității primarului în primele două luni de mandat, prilej de transparență, la care a reușit să-l încheie cu aplauze.

După felicitările aduse de acesta cadrelor didactice ce și-au etalat profesionalismul și dăruirea în școlile din Dolhești în anul școlar 2015-2016, a urmat decernarea de diplome elevilor claselor V-VIII din comună care au reușit să se situieze pe primele locuri la învățătură cât și tinerilor liceeni plecați din vatra satului, remarcați în activitatea lor…

Emoții, trăiri înalte!

50 de ani împreună, cu bune și cu rele.

S-au urcat pe scenă, Baba Mihai și Maria, Beclea Vasile și Alexandra, Hoarță Dumitru împreună cu Elena, Ichim Gheorghe și Viorica, Jitaru Neculai cu Elena, Liuță Nicolaie și Ileana, urmați de Marian Vasile cu Elena.

Deasemenea, s-au alăturat cuplurile, Sandu Gheorghe cu Maria, Sandovici Valeriu cu Elena, și nu în ultimul rând, Sandu Vasile și Aneta.

După încheierea actului de felicitare și înmânare ale simbolurilor oferite de acest prilej, „Străjerii” din Dolheștii Mici – ansamblul folcloric condus de inimosul Gheorghiță Ciocîrlan, s-a pus pe tava iubirii cu o suită de dansuri și melodii, Mihaela Cașvan și Denisa Apetrei îmbrobodind salba de cântec…

Nu se putea ca la o astfel de trăire să lipsească adevărații profesioniști care să ne cânte și să ne încânte cu talentul lor.

Așa că, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava a rotunjit frumoasa zi de duminică, ce, ca un dar venit de la Dumnezeu, s-a vrut și a fost, totul „Din suflet … pentru suflet…”

ȘTIRI