Din septembrie programul serviciilor pentru eliberarea pașapoartelor revine la normalNațional

Din septembrie programul serviciilor pentru eliberarea pașapoartelor revine la normal

       Accesări: 781

În cadrul ședinței săptămânale de lucru organizată de Secretarul de Stat pentru Relația cu Instituțiile Prefectului, desfășurată marți, 28 august 2018, la sediul M.A.I., a fost discutată situația existentă la nivelul serviciilor publice comunitare de eliberare a pașapoartelor, fiind analizată eficiența măsurilor dispuse la nivelul acestor servicii pentru prima jumătate a acestui an și pentru perioada de vârf reprezentată de lunile iulie și august.

Peste 1.285.000 de pașapoarte au fost eliberate în perioada ianuarie – august 2018, cu 24% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe cereri depuse în primele 8 luni ale acestui an au fost pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, 958.592, reprezentând o creștere cu 33% față de anul trecut.

Numărul cererilor pentru pașapoartele simple temporare a fost de 326.897, însemnând o creștere de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În perioada de vârf, reprezentată de lunile iulie și august, serviciile publice comunitare de eliberare a pașapoartelor au avut program prelungit de lucru cu publicul.

Începând cu data de 1 septembrie 2018, programul de lucru cu publicul va reveni la normal, respectiv în intervalul orar 08.30-16.30, de luni până vineri, cu mențiunea că într-una dintre aceste zile ghișeele de primiri și eliberări documente vor funcționa în intervalul 08.30-18.30. Ziua în care programul va fi prelungit cu 2 ore este stabilită de fiecare serviciu județean în parte, în funcție de necesități.

Cetățenii au la dispoziție și următoarele modalități de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor: la casieriile unităților CEC Bank; prin mandat poștal la orice Oficiu Poștal; on-line, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de Instituțiile Prefectului; de la orice bancă la care cetățeanul are deschis un cont bancar, prin virament către conturile deschise de Instituțiile Prefectului; la casieriile deschise în sediile Instituțiilor Prefectului din fiecare municipiu reședință de județ, respectiv municipiul București.

Pentru depunerea cererilor de pașapoarte cetățenii pot să facă programare on-line pe site-ul www.epasapoarte.ro, caz în care persoanei i se va comunica o oră la care să se prezinte la ghișeu, timpul de așteptare fiind zero.

ȘTIRI