Din octombrie începe campania de vaccinare antigripalăSănătate

Din octombrie începe campania de vaccinare antigripală

       Accesări: 192

Ministerul Sănătății a anunțat începerea campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul 2019 – 2020.

Autotoritățile medicale au achiziționat în acest sens 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200.000 de doze mai mult decât în sezonul precedent.

Campania de vaccinare se va derula prin intermediul medicilor de familie și al spitalelor.

Primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns la Direcțiile de Sănătate Publică din țară, pentru imunizarea personalului medical.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, către cabinetele medicilor de familie.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în precedentul sezon gripal au fost vaccinate antigripal 1.329.630 persoane din grupele la risc. Au fost confirmate 2310 cazuri de gripă, aproape 1200 dintre acestea cu virus AH1. Din nefericire, 199 de persoane au pierdut lupta cu această boală.

În județul Suceava au fost confirmate oficial 5 cazuri de gripă, iar două persoane și-au pierdut viața din cauza virusului gripal.

ȘTIRI