Din Fălticeni până în Macondo. America de Sud văzută de fălticeneanca Paula VeselovschiLocal

Din Fălticeni până în Macondo. America de Sud văzută de fălticeneanca Paula Veselovschi

       Accesări: 1861

Amfiteatrul Colegiului Național “Nicu Gane” din Fălticeni a găzduit vineri, 9 iunie, o interesantă întâlnire a elevilor cu o absolventă a școlii.

Fălticeneanca Paula Veselovschi s-a întors pentru câteva ore la liceul pe care l-a absolvit în anul 2001, pentru a le împărtăși tinerilor experiența sud americană trăită pe parcursul ultimilor 5 ani, în cadrul evenimentului intitulat “Din Fălticeni până în Macondo”. 

Aproape două ore, elevii prezenți în Amfiteatru, și nu numai, au parcurs prin amintirile vii ale invitatei, locuri deosebite din Argentina, Brazilia, Chile, Columbia și Peru.

Ceea ce elevii învăță la orele de geografie, istorie sau vizionând programele de televiziune, Paula Veselovschi trăiește și experimentează intrând în contact direct cu tot ceea ce înseamnă America de Sud.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

O zonă a lumii fascinantă pentru o tânără care își dorește de la viață mai mult decât ceea ce i-ar fi putut oferi un job bine plătit într-o țară civilizată din Europa, libertatea de a călători, de a învăța și de a fi creativă.

Absolventă a Facultății de Studii Europene din Cluj, specialist în audit financiar, într-o companie din Luxemburg, Paula și-a dat seama, în anul 2012, că îi place mai mult să călătorească, iar America de Sud a ajuns să-i fie casă. De aproape doi ani locuiește în Bogota (Columbia).

Vorbește șase limbi, călătorește mult, dar înainte de a ieși de pe continent a vizitat 30 de țări din Europa, în 3 ani.

Primele ieșiri în afara Europei le-a avut în Egipt, Iordania și Mexic. Cele trei săptămâni petrecute în Mexic au determinat-o să se focalizeze pe America de Sud.

“A fost o excursie cu un bombardament de senzații, de culori, de sunete, și mi-am dat seama că eu mai vreau să ajung acolo, nu neapărat în Mexic, dar în America Latină. M-am întors în Luxemburg și nu prea mai aveam stare. Mi-am dat seama că trebuie să-mi schimb stilul de a călători. Am luat un bilet pentru Argentina, pentru șase luni. După șase luni, fiind undeva în Bolivia, am zis că nu pot să mă întorc și mi-am trimis demisia în Luxemburg. Mi-am schimbat biletul și a fost o călătorie de 9 luni, în care am vizitat cinci țări și am cunoscut o grămadă de chestii pe care le învățasem în școală și acum le aveam în fața mea (geografie, istorie, forme de relief). Am început să explorez tot felul de povești”, le-a povestit Paula Veselovschi celor prezenți.

A călători are multe sensuri pentru Paula.“Îmi plac călătoriile făcute cu pasiune, călătoriile spontane, călătoriile gândite, călătoriile cu barca, călătoriile cu ochii închiși, călătoriile în locuri în care am mai fost, călătoriile creative, călătoriile cu necunoscuții. Și călătoriile lungi cu autobuzul, chiar dacă ajung să mă plictisesc”, mărturisește Paula Veselovschi pe siteul latinoamericando.ro, ceat de ea pentru a împărtăși cu cei interesați impresii din călătoriile sale, pentru că “o călătorie nescrisă e o jumătate de experiență. Scriu pentru că fotografiile nu ajung.”

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI