Ciprian Tudosă pleacă la Campionatul BalcanicExclusiv

Ciprian Tudosă pleacă la Campionatul Balcanic

       Accesări: 66

După ce a câştigat titlul olimpic în competiţia de canotaj a Jocurilor Olimpice pentru Juniori din China, rădăşeneanul Ciprian Tudosă se pregăteşte pentru o nouă provocare. La începutul lunii septembrie este programat campionatul balcanic din Bosnia & Herzegovina.

Joi, 21 august, la o zi după succesul de la Nanjing, am discutat cu Ciprian Tudosă, care a avut amabilitatea să ne vorbească despre ceea ce urmează după acest moment unic în viaţa unui sportiv de top.

Probabil ai avut mulţi prieteni care te-au felicitat imediat dupa ce s-a aflat că ai câştigat titlul olimpic…

Da…de cum am ajuns în cameră… Nu aveam timp să le răspund la toţi. Şi acum îmi mai trimit mesaje (n.n. – joi, 21 august)

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Erai epuizat după cei 1000 de metri din finala de la Olimpiadă. Cât slăbeşte un sportiv la un asemenea efort?

Între 1-1,5 kilograme, cam aşa, acum nu slăbeşti chiar mult, iarna este mai greu, la ergometru. Sunt nişte aparate care simulează ceea ce facem noi pe apă, vara. Acolo este mult mai greu, trasnspiri mai mult, aer puţin…

Urmează vacanţa? Acasă la Rădăşeni? Ce faci de obicei când nu te antrenezi?

Nu urmează vacanţa..din păcate.. Urmează Campionatul balcanic care se va desfăşura în Bosnia şi Herzegovina, 6-7 septembrie.  În timpul liber, cat este el, foarte limitat,  atunci când nu am antrenament, îmi place să mă odihnesc şi să petrec cât mai mult timp cu familia, cu cei dragi.

De când nu ai mai fost acasă? Poate ajungi până în Balcaniadă?

De aproape trei luni. A fost o perioadă lungă de pregătire pentru Olimpiada din China. Acum, după olimpiadă, revin în ţară cu delegaţia României. De la Bucuresti plec direct la Orşova, mă mai pregătesc acolo câteva zile în barca / bărcile în care o să concurez, după care plec în Bosnia. Pe 5 septembrie cred că plecăm din ţară.

Mai ai un an de juniorat? Ce faci după? Continui în canotaj?

Cu sigurantă. Dacă mă va ajuta Dumnezeu să fiu sănătos, am să practic în continuare. La tineret şi seniori acolo este vârful meu de performanţă, acolo vreau să ajung campion mondial.

 

ȘTIRI