Accesări: 79

eruptii_3

Cenaclul literar-artistic „Erupții…din Dolheștii Sucevei” şi-a început activitatea. Debutul  a purtat amprenta Sărbătorilor Crăciunului, după cum ne-a informat Costel Bephu, directorul publicaţiei “Erupţii dolheştene”.

Din Cer suflet blând coboară!” a fost leit-motivul întâlnirii care a avut loc în duminica dinaintea Zilei Nașterii Domnului, la Căminului Cultural „Petru Sandovici” din Dolheștii Mari.

Au participat vechii colaboratori, primarul comunei, Cătălin Gheorghe Darabă (care a depus și adeziunea de membru), rapsodul Florin Livadaru,iar din Oradea (veniți pe meleagurile natale) Cristi Hopu împreună cu Vasile Roman, colaboratori și cititori fideli ai revistei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Și cum în această perioadă „a cânta e îngerește”, printre cuvinte s-au dat drumul mesajelor izvorâte din frumoase colinde. Ordinea de zi a cuprins, printre altele, prezentarea noii apariții a revistei, primirea de membri, recenzie de carte (V. Sandovici – Sfânta Mănăstire Putna), din creația membrilor, apariții editoriale ale unor prieteni ai publicației (Vasile Pintilie din Iași – Gândește-te omule! și Singur împotriva nimănui – versuri, „Foșnet desfrunzit” – Mioara Gafencu – Fălticeni), precum şi dezbateri, discuții cu nelipsitele probleme organizatorice.

Astfel, au citit la tematică Costel Bephu, Neculai Oprea, Radu Dănilă împresurați de glasurile prinse în acordurile chitarei și vioarei, ale lui Ticu și Pamfil Dascălu din Forăști cât și de inflexiunile de maestru ale saxofonului cu tonifiantul Vasile Bădăluță.

Surpriza a venit din partea lui Gheorghiță Ciocârlan, membru al cenaclului, care a bătut la ușa clubului cu un grup de colindători din Dolheștii Mici, special pentru a face urări cu prilejul Sărbătorilor de iarnă și de a da un impuls actului cultural.

O atmosferă de sărbătoare: bună dispoziție, căldură în inimi și multă poftă de viață, așa cum stă bine în pragul Sfintelor Sărbători…”, ne-au informat organizatorii.

ȘTIRI