Din aprilie paşapoartele pot fi expediate solicitanţilor prin Poşta RomânăNațional

Din aprilie paşapoartele pot fi expediate solicitanţilor prin Poşta Română

       Accesări: 117

N-ar trebui să fie păcăleală. De la 1 aprilie, fălticenenii pot solicita să primească paşapoartele acasă, prin servicile oferite de Poşta Română.  Rămâne valabilă şi modalitatea clasică de ridicare a paşaportului direct de la serviciul public comunitar sau de la misiunile diplomatice şi de la oficiile consulare ale României în străinătate.

„Poşta Română începe, din 1 aprilie, să distribuie paşapoartele către persoane fizice, în urma câştigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei (aproximativ 111.000 de euro). Astfel, operatorul naţional de servicii poştale va expedia, la domiciliu, până la 45.000 de documente de călătorie, pe durata a doi ani”, se arată într-un comunicat de presă al poştei.

Serviciile de curierat pentru paşapoarte sunt prevăzute într-o Hotărâre de Guvern din anul 2013. La cererea solicitanţilor, paşaportul simplu electronic poate fi expediat contra-cost la domiciliul/reşedinţa titularului, prin servicii de curierat, conform Hotărârii Guvernului nr. 1087/2013

Destinatarii vor putea verifica online expedierile şi taxele de livrare, iar data livrării va fi anunţată prin SMS.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Contravaloarea serviciului, potrivit Direcţiei Generale de Paşapoarte, ar trebui să fie de 8,68 de lei, inclusiv TVA.

Documentul va fi livrat doar titularului, pe bază de semnătură de primire,  unuia dintre părinţi (pentru copii cu vârsta mai mică de 14 ani) sau unei persoane împuternicite prin procură.

ȘTIRI