Deschiderea noului an de învățământ la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi FălticeniActualitate

Deschiderea noului an de învățământ la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni

       Accesări: 1421

Cei 350 de elevi jandarmi din anul I, admiși în seria 2017-2018, au început cursurile la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni.

Trebuie menționat că elevii din anul II (175 la număr), seria 2016-2018, au început cursurile la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi din Gheorgheni.

Activitatea la sediul școlii din Fălticeni a debutat cu intonarea imnului de stat și cuvântul de bun venit al comandantului şcolii, colonel Postelnicu Ionel.

Mesaje pentru tinerii elevi au avut și Prefectul județului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, viceprimarul municipiului Fălticeni, Constantin Bulaicon.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Mesajul ministrului afacerilor interne a fost  prezentat de lt.col. Andrei Violyni, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

La festivitate au mai participat deputatul Alexandru Rădulescu, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, inspectorul școlar general al I.S.J. Suceava, precum și directorii colegiilor din Fălticeni.

Elevii vor participa la activităţi didactice în perioada 2 octombrie – 21 decembrie 2017, după care elevii anului II vor absolvi școala, în data de 21 decembrie.

Elevii anului I vor beneficia de o vacanță în perioada 23 decembrie – 7 ianuarie 2018, urmată de un stagiu de practică de patru luni în unităţile operative ale Jandarmeriei Române.

Activităţile se desfăşoară în baza curriculum-ului avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării  Ştiinţifice şi aprobat de Ministerul Afacerilor Interne şi cuprinde perioade de cursuri, vacanţe şi stagii de practică.

Următorul moment important organizat în cadrul școlii este programat pe data de 10 noiembrie 2017, când elevii din anul I vor depune jurământul militar.

Foto – SMSJ Fălticeni

ȘTIRI