- Cronica de Fălticeni - https://www.cronicadefalticeni.ro -

Derbi între Șomuz Fălticeni și Foresta Suceava pe Stadionul Tineretului în Liga 3

Evenimentul fotbalistic al acestei săptămâni, în județul Suceava, îl reprezintă confruntarea dintre Șomuz Făticeni și Foresta Suceava, meci în cadrul Ligii a 3-a, etapa a 17-a.

Partida este programată sâmbătă, 9 martie 2019, de la ora 15.00, pe Stadionul “Tineretului” din Fălticeni.

Clasamentul o dă favorită pe Foresta, echipă aflată pe locul 7, cu un avans de 11 puncte în fața fălticenenilor, însă Șomuz vrea să compenseze situația inferioară printr-un joc ambițios.

Sucevenii francezului Selim Benachour vin la Fălticeni să câștige, acesta este obiectivul anunțat de antrenorul Forestei

“Nu va fi un meci ușor. Încercăm să jucăm bine și să câștigăm meciul de la Fălticeni, să realizăm o serie de victorii. Este bine pentru moralul echipei că am câștigat primul meci, sper să continuăm la fel. Trebuie să controlăm jocul cum o facem la antrenamente. Dacă vom fi serioși vom face un meci bun. Va fi un meci diferit față de amicalul din perioada de pregătire”, a declarat Selim Benachour, antrenorul Forestei Suceava.

Așa cum spuneam, trupa noului antrenor Geo Stanca mizează pe determinarea grupului în meciurile cu miză, mai ales că de această dată este vorba despre un derbi sucevean.

“Ne asteaptă un meci extrem de dificil. Cu toate că plecăm cu șansa a doua, noi suntem optimiști și sperăm într-un rezultat pozitiv. Trebuie să fim mai pragmatici și să profităm de ocaziile pe care ni le vom crea. Am încredere că băieții noștri se vor mobiliza și vor etala un joc bun în compania celor de la Foresta Suceava. Așteptăm un număr cât mai mare de spectatori, care să ne susțină în această confruntare”, a declarat antrenorul Geo Stanca, antrenorul echipei Șomuz Fălticeni.

În tur, la Suceava, Foresta s-a impus în fața celor de la Șomuz cu 1-0, pe Stadionul Areni.

Etapa a început vineri cu victoria oarecum neașteptată a CSM-ului Pașcani în fața mult mai experimentatei Știința Miroslava (un derbi al județului Iași – rezultat care încurcă calculele în zona fierbinte a clasamentului).

Celelate 6 partide ale rundei a 17-a sunt programate astăzi, de la orele 11.00 și 15.00. Un alt derbi județean se dispută la Buzău, între liderul Gloria și concitadina Metalul.

8 martie, ora 15:00
CSM Paşcani – Ştiinţa Miroslava   1-0
FC Botoşani 2 stă.

9 martie, ora 11:00
CSM Focşani – CSM Râmnicu Sărat

9 martie, ora 15:00
Şomuz Fălticeni – Foresta Suceava
Bucovina Rădăuţi – KSE Târgu Secuiesc
SCM Gloria Buzău – Metalul Buzău
ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Lieşti
Sănătatea Darabani – Suporter Club Oţelul Galaţi