Deputatul Ioan Stan a votat împotriva legii votului prin corespondență: ”Legea actuală este incompletă”Politică

Deputatul Ioan Stan a votat împotriva legii votului prin corespondență: ”Legea actuală este incompletă”

Împotrivă. Acesta a fost votul dat de deputatul Ioan Stan legii care reglementa votul prin corespondență. Membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, parlamentarul fălticenean susține că în forma actuală legea este incompletă.

Social-democratul nu este singura persoană din Comisie care a votat contra. Alți cinci parlamentari PSD au votat împotriva legii amintite, în timp ce șapte deputați PDL, PNL, PLR și PPDD s-au abținut.

Singurul vot pentru a venit din partea unui candidat independent. Cinci demnitari, din aceiași comisie care numără 18 persoane, au absentat.

Ioan Stan susține că, deși s-a opus proiectului de lege, el ”nu are nimic împotriva votului prin corespondență”, dar că ”votul său vine pe fondul unei legi care nu este completă”. Deputatul PSD a declarat pentru Cronica de Fălticeni că o nouă iniţiativă parlamentară va fi în primăvara anului 2015.

Demnitarul s-a arătat optimist spunând: ”Sper că atunci legea va trece. Cu siguranță va fi o lege completă.”

Camera Deputaţilor, forul decizional pentru acest proiect, a respins, marţi 9 decembrie, proiectul legii privind introducerea votului prin corespondenţă, pentru românii din diaspora, în cazul alegerilor parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare.

Iniţiativa legislativă a fost respinsă cu 203 voturi contra. S-au înregistrat 84 de abţineri și 8 voturi pentru.

Anterior și Senatul a respins proiectul dezvoltat de deputaţii Eugen Tomac, Mihaela Stoica, Valerian Vreme şi Clement Negruţ de la PMP.

Facebook Comments

ȘTIRI