Deputatul Alexandru Rădulescu urează un nou an prosper și fericit ortodocșilor pe stil vechi din zona FălticeniDiverse

Deputatul Alexandru Rădulescu urează un nou an prosper și fericit ortodocșilor pe stil vechi din zona Fălticeni

Acum, când timpul se revarsă din vechiul an în cel nou, și pentru ortodocșii de stil vechi, vreau să transmit urări de sănătate, belșug și multă fericire pentru anul care vine.

Comunităților din Fălticeni și întreaga zonă Fălticeni, care marchează trecerea în noul an, le adresez un sincer „La mulți ani”, dorind fiecăruia nou an plin de prosperitate și împliniri.

Apreciez faptul că și ortodocșii de stil vechi păstrează frumoasele obiceiuri creștine din perioada Nașterii Domnului și Anului Nou, datini ce reprezintă și definesc esența poporului român.

Am fost martorul unui astfel de moment deosebit de frumos, astăzi, 13 ianuarie (stil nou)/31 decembrie (stil vechi), desfășurat, în comuna Drăgușeni.

La invitația primarului Vasile Lică Cepoi am participat la Festivalul tradițiilor de iarnă pe stil vechi din această localitate, un eveniment de tradiție care pune în lumină bogăția datinilor de iarnă din nordul Moldovei.

Frumusețea acestor obiceiuri străbune, păstrate cu sfințenie și pe aceste meleaguri aflate la poarta de intrare în județul Suceava, meleaguri binecuvântate cu oameni gospodari și un primar pe măsură, este dusă mai departe cu sprijinul și implicarea primarului din Drăgușeni care face cinste comunității ce o reprezintă cu cinste și demnitate.

Și pentru că, luni, 14 ianuarie (stil nou)/ 1 ianuarie (stil vechi), ortodocșii pe stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Vasile cel Mare, doresc să adresez urări de sănătate și La mulți ani aniversaților la început de an nou.

La mulți ani!

Deputat Alexandru Rădulescu

Facebook Comments

ȘTIRI