Deputatul Alexandru Rădulescu anunță că profesorii vor primi în aprilie drepturile salariale majorate cu 20%Actualitate

Deputatul Alexandru Rădulescu anunță că profesorii vor primi în aprilie drepturile salariale majorate cu 20%

Vești bune pentru profesori. Luna aceasta dascălii vor încasa drepturile salariale, aferente lunii martie, majorate net cu 20%. Anunțul a fost făcut recent într-un comunicat de presă remis de organizația județeană PSD Suceava.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii politice, deputatul Alexandru Rădulescu susține că în urma demersului făcut de colegii social-democrați, profesorii își vor primi banii zilele aceste.

El a precizat că prevederile Programului de Guvernare PSD, prin care se stipula creșterea salariului celor ce lucrează în educație cu 50% până în 2018 și dublarea până în 2022, sunt în grafic. La acestea se adăugă majorarea de 15% operată la începutul anului 2017 și creștere de 5% aplicată la începutul anului 2018.

Membru în comisia pentru învățământ, Alexandru Rădulescu menționează că la începutul lunii aprilie au fost adoptate mai multe proiecte legislative importante pentru domeniul educațional, beneficiarii demersului didactic fiind elevii, părinții, dar și cadrele didactice.

Deputatul PSD mai spune că educația reprezintă o prioritate pentru guvernarea și pentru majoritatea parlamentară social – democrată.

Referindu-se la proiectele legislative, el a precizat că în Parlamentul României s-a adoptat Legea manualului școlar care prevede că manualele școlare vor fi editate și tipărite doar de Editura Didactică și Pedagogică trecută în subordinea Ministerului Educației Naționale care va organiza și selecția și avizarea acestor manuale.

Cu această ocazie va fi garantată existența manualelor în școli, la începutul fiecărui an școlar, manuale puse gratuit la dispoziție de MEN, evitându-se astfel întârzierile înregistrate în ultimii ani din cauza concurenței, adesea neloiale, dintre editurile private care licitau drepturile de editare și tipărire.

Implicarea directă a Ministerului Educației Naționale în selecția manualelor constituie garanția faptului că în conținuturile manualelor utilizate în școlile românești nu se vor mai strecura informații greșite, echivoce, ridicole sau neconcordante cu vârsta elevilor, semnalate deseori de profesori, părinți, de mass-media.

Comunicatul de presă amintește la final că acestea „sunt fapte reale și le sugerăm colegilor parlamentari liberali suceveni, care încă își exprimă demagogic neîncrederea prin presa locală, că pot verifica acest lucru printr-o simplă și nedureroasă vizită la o unitate de învățământ. Și, în același sens, am dori să le amintim faptul că pilda apostolului Toma Necredinciosul (că tot suntem în perioada evocării ei) este mereu menționată spre a nu fi urmată.”

Facebook Comments

ȘTIRI