Depozitul de furaje al unei gospodării din Hârtop a ars după ce copiii s-au jucat cu foculLocal

Depozitul de furaje al unei gospodării din Hârtop a ars după ce copiii s-au jucat cu focul

       Accesări: 1347

Depozitul de furaje al unei gospodării din Hârtop a luat foc marţi, 13 septembrie. Sursa focului a fost jocul cu focul al unor copii.

Au ars circa 2.500 de kilograme de fân. Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu voluntarii din localitate, au localizat şi lichidat incendiul şi au înlăturat pericolul.

Tot ieri, în judeţ s-au înregistrat alte 7 incendii, la vegetaţie uscată, în localităţile Poiana Mărului, Negrileasa, Climăuţi, Gulia, Vicovu de Sus, Fălticeni şi Suceava. A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă totală de aproximativ 5 hectare, dar şi deşeuri lemnoase (la Negrileasa), pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, acest incendiu punând în pericol o gospodărie şi fondul forestier din apropiere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pompierii salvatori, alături de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au lichidat flăcările, înainte ca acestea să producă pagube sau să pună în pericol viaţa cetăţenilor.

De Ziua Pompierilor din România, salvatorii suceveni au avut 27 de intervenţii în domeniul situaţiilor de urgenţă: 16 misiuni de acordare a primului ajutor medical calificat, 8 incendii, 2 accidente rutiere şi o misiune de monitorizare.

ȘTIRI