Rural

Depăşirea vitezei şi consumul de alcool în topul abaterilor conducătorilor auto

       Accesări: 73

amenzi_politie_ploiesti_85188900La sfârşitul săptămânii trecute, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de lucrătorii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, pe linia combaterii excesului de viteză, constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Au fost constatate 7 infracţiuni, din care 3 pentru alcoolemie, 3 pentru conducerea auto fără permis de conducere sau cu permisul suspendat și 1 conducere auto neînmatriculat.

Poliţiştii au aplicat 543 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 166.967 lei, din care 289 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Peste 30 de conducători auto s-au ales şi cu reţinerea permisului de conducere: 9 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru depăşire neregulamentară și 6 alte abateri. De asemenea, au fost reţinute şi 11 certificate de înmatriculare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost testaţi cu aparatul etilotest un număr de 503 conducători auto. Poliţiştii dau ca exemple cazurile a doi tineri (din Iaşi şi Suceviţa), cărora li s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile după ce au fost depistaţi conducând după ce au consumat băuturi alcoolice, şi a altor doi tineri (din Cajvana şi Vicovu de Sus) care au depăşit limita de viteză cu 67 respectiv 51 de km/h.

ȘTIRI