Accesări: 2990

Depășire încheiată cu accident. Două mașini s-au acroșat în apropiere de Rădășeni Șoferiță transportată la spital

Dimineață cu probleme pentru doi șoferi. Unul dintre aceștia, un bărbăt de 30 de ani din municipiul Fălticeni, s-a angajat într-o depășire, deși din sens opus circula un alt autovehicul. În timpul manevrei efectuate, mașina acestuia a acroșat autoturismul aflat pe aceeași bandă de circulație.

Vehiculul era condus de o femeie de 27 de ani din comuna Cornu Luncii.

Incidentul s-a produs miercuri dimineața, în jurul orei 8, pe DN 2 E, în apropiere de comuna Rădășeni.

Din accident a rezultat rănirea șoferiței. Ea a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

La spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal.

Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni solicită conducătorilor auto atenție sporită la efectuarea manevrelor de depășire, reamintind că una dintre obligațiile ce revin șoferilor care se angajează în depășire este aceea că pot săvârși această manevră doar în cazul în care nu pun în pericol sau stânjenesc circulația din sens opus.

În același timp, ei sunt obligați să păstreze în timpul depășirii o distanță laterală suficientă față de vehiculul depășit, să reintre pe banda de circulație inițială, după ce s-a asigurat că poate efectua manevra în condiții de siguranță pentru vehiculul depășit și ceilalți participanți la trafic.

ȘTIRI