Demonstrațiile aeriene de la Suceava au fost anulate. Un pilot și-a pierdut viața după ce două avioane s-au ciocnit în aerActualitate

Demonstrațiile aeriene de la Suceava au fost anulate. Un pilot și-a pierdut viața după ce două avioane s-au ciocnit în aer

       Accesări: 3981

Tragedie înaintea mitingului aviatic de la Suceava. Două avioane ușoare s-au ciocnit, sâmbătă dimineața, apoi s-au prăbușit lângă aerodromul din Frătăuții Vechi. Coliziunea s-a petrecut în aer.

Un pilot a murit, iar un altul este grav rănit fiind preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la Iași.

Cele două avioane participau la un zbor de antrenament, în jurul orei 11, pentru spectacolul aerian Suceava Air Show.

În urma acestui accident, organizatorii au decis să anuleze evenimentul care urma să aibă loc astăzi, între orele 16 și 21.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Publicul va putea vizita doar o expoziție de avioane la sol.

„Cu profund regret, vă aducem la cunoştință că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc astăzi la Aerodromul Frătăuții Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea spectacolului aviatic programat pentru astăzi.”, se anunță în comunicatul Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava. „Ne aflăm în situația de a suspenda demonstrațiile aeriene din cadrul evenimentului. Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziție de avioane la sol.”

Pilotul care și-a pierdut viața, Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, avea mii de ore de zbor la activ și a fost instructor al loturilor naționale de acrobație. El a absolvit cursurile de specialitate ale Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu“, iar pentru o perioadă și-a desfășurat activitatea în celebra formație de acrobație aeriană „Hawks of Romania”.

Pilotul rănit este Sorin Bonchiș, de 53 de ani, din Timișoara, un pilot cu mare experiență de zbor. El a pilotat avioane supersonice și a făcut parte din Forțele Aeriene Române.

Potrivit ISU Suceava, după ce s-au ciocnit, cele două avioane ușoare s-au prăbuşit în afara pistei.

Cei doi piloți de la manșă au rămas încarcerați. Nu au fost înregistrate alte victime.

Pilotul aflat în stare gravă, a fost stabilizat și preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Pacientul este în comă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominală, fractură de gambă. Medicii l-au intubat și ventilat mecanic.

 

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI