Demisie la vârful Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” și la unitățile din Cornu Luncii, Dolhești și HorodniceniEducație

Demisie la vârful Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” și la unitățile din Cornu Luncii, Dolhești și Horodniceni

       Accesări: 3145

Demisii în lanț în sistemul educțional. Abia numiți în funcție, mai mulți profesori din județul Suceava care au ocupau posturile de directori și directori adjuncți, pe locurile rămase vacante în urma examenelor din toamna anului trecut, au decis că este mai bine să renunțe la poziția deținută în școală. Aceștia au fost propuși de colegii de catedră, numirile aprobate de ISJ având valabilitate de cel 6 luni sau până la organizarea unui alt concurs.

Sunt 34 de directori și directori adjuncți, adică o treime din cei numiți de consiliile profesorale, care au decis că este mai bine să plece acum și să lase locul altora.

Inspectoratul Școlar Județean afirmă că directorii sau directori adjuncți demisionari au renunțat de bună voie, nesiliți de nimeni și de nimic.

Întrebat de jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni dacă au existat presiuni politice, asupra noilor directori care i-ar fi obligat să-și dea demisia, profesorul Anuței a exclus această variantă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Nu au existat presiuni politice sau de altă natură!”, ne-a declarat Anuței. „Motivele sunt de ordin personal. Ei nu au transmis exact de ce anume au renunțat la funcțiile pe care le-au primit la propunerea colegilor de catedră.

În zona Fălticeni sunt patru directori care au luat această decizie.

Profesoara Doina Moisii și-a dat demisia din funcția de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni. Persoana propusă să o înlocuiască este profesoara Ana Butnaru.

La Școala Gimnazială Cornu Luncii, profesoara Irina Acatrinei a renunțat la funcția de director, persoana propusă fiind Petrișor Iacob.

Demisia și-a depus-o și profesoara Mihaela Constantin din funcția de director al Școlii Gimnaziale „Hatmanul Șendrea” din Dolheștii Mari, în locul acesteia fiind propusă profesoara Mihaela Vieriu.

Un caz similar și la Școala Gimnazială Horodniceni unde profesorul Teodor Jorea a renunțat să mai fie director, persoana recomandată pentru acest post fiind profesorul Dumitru Maxim.

Primele demisii în rândul directorilor și directorilor adjuncți, numiți de consiliile profesorale, s-au înregistrat pe 9 ianuarie 2017, adică la nici o lună de la instalarea acestora în funcție.

ȘTIRI