Demersurile primarilor Florea și Perju devin realitate: Drumul Horodniceni-Pocoleni-Fălticeni este asfaltat integralRural

Demersurile primarilor Florea și Perju devin realitate: Drumul Horodniceni-Pocoleni-Fălticeni este asfaltat integral

       Accesări: 3968

De la nervi și disperare la bucurie și satisfacție. Localnicii din câteva sate aflate în apropiere de Fălticeni au fost nevoiți să suporte ani de zile praful, gropile și mai ales cheltuieli de reparații la mașină pentru că un drum județean a rămas la același stadiu ca în urmă cu mai bine de 50 de ani. Primarii comunelor Horodniceni și Rădășeni au făcut demersurile necesare, au înaintat adrese peste adrese la Consiliul Județean Suceava, toate pentru un drum de 6 kilometri administrat de autoritățile județene.

Vocile lor s-au făcut auzite iar cerințele materializate după ce Gheorghe Flutur a preluat conducerea instituției în iunie 2016.

Anul trecut s-au turnat aproape 3 kilometri de asfalt între satele Pocoleni și Mihăiești, iar anul acesta alți 3 kilometri între Pocoleni și Fălticeni.

Pe tronsonul de la limita satului aparținător comunei Rădășeni se lucrează deja de câteva zile. După lucrările de reabilitare și compactare, tronsonul până la limita cu strada Serpentina Bunești va fi modernizat integral. Deja s-a turnat primul strat de asfalt, iar pe o altă porțiune s-a turnat stratul de uzură.

Primarii Neculai Florea și Neculai Perju răsuflă ușurați după ani și ani de așteptare, promisiuni și demersuri pentru un drum care ar fi trebuit asfaltat de mult timp.

Cei doi edili ai comunelor Horodniceni au făcut echipă pentru susținerea modernizării celor 6 kilometri de drum județean, pe DJ 209 A, care traversează și comunele Cornu Luncii, Mălini și se încheie la Slatina. Ei au ținut să-i mulțumească președintelui Gheorghe Flutur pentru finanțarea lucrărilor de modernizare, dar și pentru faptul că și-a onorat promisiunea făcută în vara anului trecut.

„Este un moment aș putea spune istoric pentru cetățenii din comuna Horodniceni. 3.500 de oameni așteaptă legătura cu Fălticeniul pe un drum modernizat pentru care am făcut zeci de demersuri.”, ne-a declarat Neculai Florea, primarul comunei Horodniceni. „Mulțumesc pe această cale Consiliului Județean Suceava, respectiv președintelui Gheorghe Flutur care s-a ținut de cuvânt și nici într-un an de mandat reușește să facă legătura cu municipiul Fălticeni. Sperăm ca odată cu finalizarea acestui drum, comuna Horodniceni să devină mai cunoscută. Invit investitorii aici, invit tinerii să-și ridice o casă în satele din Horodniceni și îi invit pe care au părinți aici să vină mai des.”

„Este un moment deosebit pentru noi pentru că în primăvara aceasta se închid lucrările de modernizare a drumului care leagă localitățile Pocoleni – Horodniceni și Fălticeni. Este un lucru pe care îl așteptăm de 27 de ani.”, a explicat Neculai Perju, primarul comunei Rădășeni. „Mulțumim Consiliului Județean care execută această lucrare, mulțumim președintelui Gheorghe Flutur pentru că așa cum a promis, în campaniile electorale sau ori de câte ori a trecut prin această zonă, că se va rezolva situația acestui drum. Este o bucurie pentru locuitorii satului Pocoleni, cât și pentru noi cei din Rădășeni care avem un acces mai ușor în această localitate.”

Modernizarea tronsonului până la limita cu municipiul Fălticeni îi va scuti pe localnicii din Horodniceni, Rotopănești și Mihăiești de un ocol între 13 km și 30 km, din cauza stării execrabile a drumului, aceștia nemaifiind nevoiți în viitorul apropiat să circule prin Cornu Luncii pentru a se deplasa spre Fălticeni.

Activitățile de modernizare sunt realizate de firma Big Conf. Pe lângă reabilitarea carosabilului, au fost executate amenajări ale unor podețe și acostamentului.

Lucrările au început pe 21 martie și fac parte dintr-un contract multianual semnat între Consiliul Județean Suceava și operatorul botoșănean.

Reprezentanții acesteia susțin că până la Paști vor încheia asfaltarea celor 3 kilometri, până la limita cu municipiul Fălticeni, urmând ca până atunci să fie făcută recepția lucrării.

 

ȘTIRI