Delegația Colegiului Național „Nicu Gane” prezentă în Italia la activitățile proiectului „Vocile tinerei Europe”Educație

Delegația Colegiului Național „Nicu Gane” prezentă în Italia la activitățile proiectului „Vocile tinerei Europe”

       Accesări: 1592

Elevi și profesori de la Colegiul Național “Nicu Gane” prezenți în Italia pentru activitățile proiectului ”Vocile tinerei Europe”

Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni a fost reprezentat, în ultima decadă a lunii octombrie, la a șasea mobilitate internațională a unui proiect educațional Erasmus+.

După cum ne-a informat profesorul Ioan Caulea, responsabil cu derularea proiectelor europene în cadrul instituției de învățământ, la această mobilitate, organizată în Italia, au participat patru profesori (Daniela Anton, Daniela Pavel, Florin Ilincăi, Ioan Caulea) și șase elevi (Ioana Apopei, Bianca Bahnă, Maria Călugărița, Oana Macsim, Narcisa Moroșanu, Narcisa Pavel).

Întâlnirea din cadrul Proiectului Erasmus+, „The Voice of Young Europe” – Acțiunea Cheie 2 (KA2), s-a desfășurat în perioada 22-27 octombrie 2017, în localitatea Todi, la Istituto d’Istruzione Superiore Ciufelli-Einaudi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Coordonatorul proiectului este „KSG de Breul” din Zeist, Olanda, iar ceilalți parteneri sunt „West Lothian College” din Livingston, Scoția, „Istituto d’Istruzione Superiore Ciufelli-Einaudi”  din Todi, Italia, „Escola el Cim SCCL” din Terrassa, Catalonia, și „Gregor Mendel Gymnasyum” din Amberg, Germania.

Pe parcursul celor cinci zile ale întâlnirii din Italia, delegațiile școlilor partenere au fost angrenate în diverse activități interactive, plecând de la activitățile propuse în proiect, activități de cunoaștere a instituțiilor europene, dezbateri pe diverse teme de interes european.

Ideea proiectului are la bază atât noile provocări cu care se confruntă Europa, cât și necesitatea implementării unor metode noi de abordare a educației în acest context, ceea ce presupune noi competențe pe care trebuie să și le însușească tânăra generație. Una dintre aceste metode, care este în centrul dezvoltării acestui proiect, este „dezbaterea” – ca un exemplu de metodă didactică inovativă, care să stimuleze elevii și profesorii să-și regândească strategiile de predare și învățare, ne-a informat profesorul Ioan Caulea.

ȘTIRI