Delegaţie a I.S.U. Suceava în FranţaRural

Delegaţie a I.S.U. Suceava în Franţa

       Accesări: 141

isu_suceava_in_frantaÎn perioada 26-30 octombrie 2015, o delegaţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava a efectuat o misiune în Franţa, în cadrul Programului European pentru Schimbul de Experţi în domeniul Mecasnismului de Protecţie Civilă Comunitar.

Delegaţia pompierilor militari suceveni a fost formată din colonelul dr. Cristian Hociung, locotenentul Ovidiu Burlacu, plutonierul major Mihaela Burlui şi plutonierul major Simona Cojocar.

Dintre obiectivele proiectului enumerăm: realizarea unui schimb de experienţă şi bune practici privind managementul situaţiilor de urgenţă de la nivel local şi naţional; îmbunătăţirea cunoştinţelor în ceea ce priveşte dezvoltarea planurilor şi procedurilor utilizate la nivel local; familiarizarea cu abordările şi tehnicile folosite de instituţiile omoloage din Franţa şi organizarea pregătirii specifice şi dezvoltarea poligonului de pregătire.

Programul activităţilor, desfăşurate atât în Paris, la Ministerul de Interne, în cadrul Direcţiei Generale pentru Securitate Civilă şi Gestionarea Crizelor (DGSCGC), cât şi la Angers, în Regiunea Maine-et Loire, la Serviciul Departamental pentru Incendii şi Salvări (SDIS 49), a cuprins prezentări referitoare la organizarea şi funcţionarea serviciilor pentru situaţii de urgenţă din cele două ţări, activităţi practice şi primiri oficiale la Prefectura şi Consiliul Departamental Angers, Maine-et Loire.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI