Declarația vitezomanului care i-a spulberat pe maiorul Airinei și pe fetița ei: Am zis că nu frânez pentru că nu are rostActualitate

Declarația vitezomanului care i-a spulberat pe maiorul Airinei și pe fetița ei: Am zis că nu frânez pentru că nu are rost

       Accesări: 7833

Ignoranța și viteza au mai luat o viață. Maiorul Irina Airinei, fost purtător de cuvânt al Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” a murit la scurt timp după ce șoferul unui Audi A8 a lovit-o în plin din apropierea Tribunalului Suceava. S-a întâmplat miercuri, la orele amiezii, pe strada Ștefan cel Mare, una din arterele cele mai intens circulate din municipiul reședință de județ.

Cu toate acestea, șoferul, un sucevean de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, nu s-a sfiit să conducă limuzina cu viteză excesivă.

Irina Airinei devenise mămică în urmă cu un an și jumătate, un copil pe care și l-a dorit enorm și care acum se zbate între viață și moarte. La 24 de ore de la accident, fetița este în continuare în comă.

Mama și copilul au fost spulberate pe trecerea de pietoni. Șoferul nici nu s-a gândit să frâneze, pentru că voia să le evite, după cum el însuși recunoaște.

Impactul a fost atât de puternic încât femeia ofițer fost aruncată peste 20 de metri în aer, după care s-a prăbuşit pe trotuar.

„Am văzut-o prea târziu! Eu nu am frânat. Puteam să mă duc și până la trecerea cealaltă de pietoni!”, declară autorul accidentului. „Eu nu am frânat pentru că am vrut să o evit! Am avut intenția să o evit și ea a sărit cu căruciorul în fața mea. Îmi pare rău. Aveam și un pic de viteză. 70 (km/h), poate. Mă grăbeam undeva… Am vrut să o evit. Am zis că nu frânez pentru că nu are rost.”

Impactul i-a fost fatal maiorului Irina Airinei care a decedat ulterior la spital.

Destinul Irinei s-a frânt brusc pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie din Suceava, locul unde astăzi, colegii și elevii de la Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni vor aprinde lumânări în amintirea ei.

Şoferul, un tânăr de 26 de ani, din satul Mitocu Dragomirnei, a fost condus de poliţişti la audieri.

Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

ȘTIRI