Decizie definitivă pentru strada Sucevei: Scuarul va rămâne neîntreruptActualitate

Decizie definitivă pentru strada Sucevei: Scuarul va rămâne neîntrerupt

       Accesări: 64

fălticeni-strada-suceveiEste oficial. Strada Sucevei va avea scuar neîntrerupt pe o porțiune de aproape 2 kilometri, între cele două sensuri giratorii care se vor amenaja lângă Galeria Oamenilor de Seamă și intersecția cu drumul 209 A spre localitatea Pocoleni. Decizia este finală, iar asupra acesteia nu se va mai reveni.

Pe o lungime de aproape doi kilometri, scuarul va despărți cele două sensuri de mers, până acum separate doar de linia continuă.

Autoritățile locale au solicitat într-o adresă remisă în luna martie Serviciului Rutier Județean întreruperea scuarului, însă ideea nu a fost agreată de autoritatea rutieră, aceasta invocând ”diminuarea gradului de siguranță și reducerea fluenței circulației rutiere”.

Propunerea municipalității era ca Strada Sucevei să aibă culoare de circulație la intersecția cu străzile Sergent Sava, Zorilor, Teilor și Caporal Manolache.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Același lucru l-au solicitat și riveranii de pe Sucevei printr-un memoriu adresat comisarului Petru Jucan, șeful Serviciului Rutier Județean Suceava, primarului Cătălin Coman, Consiliului Local Fălticeni și Prefecturii Suceava. Peste 200 de oameni au semnat documentul în care și-au exprimat nemulțumirea față de această decizie, cerând identificarea unei soluții care să permită traversarea spre sensul opus, care duce atât spre centrul municipiului cât și spre Bunești, fără să fie nevoiți să ocolească până la capătul străzii.

S-a vehiculat ideea unor mini-sensuri giratorii, idee îmbrățișată de orașe precum la Bistrița, Cluj-Napoca sau Timișoara, cât și amenajarea unui singur spațiu de traversare, pe un  singur sens, la intersecția cu una din străzile adiacente.

Autoritățile locale, proiectant și polițiștii Serviciului Rutier au avut recent trei întâlniri la fața locului, însă după câteva zile de consultări s-a ajuns de unde s-a plecat: scuarul va rămâne neîntrerupt.

Cu toate acestea strada Sucevei este prevăzute cu două breșe, ambele destinate circulației pietonilor.

Măsuri similare au fost luate și în alte localități, susțin autoritățile locale. Primarul Cătălin Coman exemplificat cazul Iașului, unde, la ieșirea din municipiu spre Valea Lupului, există un scuar neîntrerupt în lungime de 6 kilometri, iar lângă șosea își desfășoară activitatea numeroși agenți economici. Edilul șef susține că legea trebuie respectată iar hotărârea luată este una care pune accent pe siguranța traficului.

Vestea nu este deloc pe placul localnicilor de pe Sucevei. Ei se întreabă dacă cineva mai ține cont de părerile lor și afirmă că se vor adresa din nou primarului Coman. Riveranii intenționează să își spună punctul de vedere și în fața consilierilor locali la următoarea ședință ordinară din 25 iunie 2015.

Înainte de redactarea memoriului, cei peste 200 se semnatari erau deciși să își manifeste nemulțumirea printr-un protest.

Rudy H.

ȘTIRI