Decembrie bogat în evenimente la FălticeniLocal

Decembrie bogat în evenimente la Fălticeni

       Accesări: 362

Decembrie este luna evenimentelor la Fălticeni. Autoritățile locale au pregătit un calendar bogat în manifestări pentru ultima. Agenda include activități culturale, artistice, festive dar și competiții sportive.

În program sunt incluse spectacole în aer liber de datini şi obiceiuri care vor fi susținute de Crăciun și Anul Nou, primirea colindătorilor şi comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989.

Seria manifestărilor din ultimă luna a anului a fost deschisă astăzi, 1 decembrie, cu activtățile dedicate manifestări dedicate Zilei Naţionale a României. După ceremonial religios de la Monumentul Erorilor din Piața „Nada Florilor” au fost depuse de coroane de flori din partea oficialităților, cadrelor militare, unităților de învățământ, partidelor politice și veteranilor de război.

Următorul reper este perioada 14 – 21 decembrie 2017, când la Primăria Municipiului Fălticeni vor sosi colindătorii. Participă preşcolari şi elevi de la şcolile gimanziale şi liceele din Fălticeni şi din zonă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe 15 decembrie va fi inaugurat Orășelul Copiilor pe Aleea Pietonală din fața sediului administrație locale, iar pe 16 decembrie se va da startul competițiilor sportive din decembrie cu un concurs de înot organizat la Baza de agrement „Nada Florilor”. Întrecerea va începe la ora 10 și va reuni la start copii de la grupele de începători, avansați și de la grupa de performanță.

Duminică, 17 decembrie, se va desfășura concursul muzical coregrafic „Dansul Crăciunului” (Christmas Dance). Cea de-a șasea ediție se va desfășura la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” și își propune să-i premieze tinerele talente.

În preajma sărbătorilor de iarnă vor fi organizate activități de comemorare a Eroilor Revoluției din decembrie 1989. Autoritățile locale au anunțat depuneri de coroane la monumentul de pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi și la mormântul eroului Ionel Pascal din Cimitirul Oprişeni.

Pe segmentul competițiilor sportive se înscrie și competiția „Cupa Moș Crăciun” la tenis de câmp ce se va desfășura pe 23 decembrie la Sala de sport „Gabriel Udişteanu”.

24 decembrie este cea mai așteptată zi pentru copiii din Fălticeni. Atunci își va face apariția Moș Crăciun. Bătrânul darnic va aduce sute de cadouri dulci celor mici, întâlnirea urmând să aibă loc în Orășelul Copiiilor amenajat în fața sediului Primăriei.

Tradiția ultimilor ani va fi respectată, astfel că pe 27 decembrie va avea loc în Piaţa „Nada Florilor” spectacolul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Pe 31 decembrie vor sosi grupurile de urători din oraș și localitățile învecinate, iar la miezul nopții, noul an va fi întâmpinat cu foc de artificii.

Manifestările amintite sunt organizate și finanțate de Primăria Municipiului Fălticeni.

Programul manifestărilor lunii decembrie

 •  1 Decembrie 2017, ora 12,00, Monumentul Eroilor din Piaţa „Nada Florilor”, manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, ceremonial religios, depuneri de coroane de flori;
 • 15 decembrie: Aleea pietonală, pe platoul Primăriei Fălticeni, se deschide Oraşelul Copiilor.
 • 16 decembrie, ora 10:00: Baza de Agrement „Nada Florilor” – Cupa „Nada Florilor” la înot, copii.
 • 17 decembrie, ora 11:00: Centrul Cultural “Gr.V. Birlic”, Concursul Christmas Dance (Ediția a VI-a).
 • 18 – 21 decembrie: Colindători la Primăria Municipiului Fălticeni (elevi și preșcolari din Fălticeni).
 • 22 decembrie, ora 12:00; Comemorarea Eroilor Revoluţiei din 1989: „Monumentul Eroilor Revoluţiei” (Parcul „Casa Cărţii”), mormântul eroului Ioan Bute (Catedrala Ortodoxă pe Stil Vechi), mormântul eroului Ionel Pascal (Cimitirul Oprişeni).
 • 23 decembrie, ora 09.00: Sala de sport “Gabriel Udişteanu”, Cup Moş Crăciun – Tenis de câmp  (Ediția a IV-a).
 • 23 decembrie, ora 10:00, Sala de sport “Gabriel Udişteanu” și Sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, Cupa Iernii- Tenis de masă (Ediția a X-a).
 • 24 decembrie, ora 15:00: Moş Crăciun vine cu daruri pentru copii, la Primăria Fălticeni.
 • 27 decembrie, ora 16:00: Piaţa „Nada Florilor”, Festivalul de datini şi obiceiuri – Sfântă-i brazda plugului.
 • 31 decembrie, orele 9.00-15.00: Urători la Primăria Fălticeni.
 • 31 decembrie, ora 00.00: Foc de artificii la cumpăna dintre ani (Piaţa „Nada Florilor”).

ȘTIRI