Debut de an şcolar la FălticeniEducație

Debut de an şcolar la Fălticeni

       Accesări: 71

A sunat clopoţelul! Aproximativ 8000 de preşcolari şi elevi, din municipiu şi localităţile învecinate, au început cursurile în instituţiile de învăţământ din Fălticeni.

A fost o zi de luni foarte frumoasă la Fălticeni. Sfânta zi a Înălţării Crucii a coincis în acest an cu prima zi a anului şcolar 2015-2016.

Străzile Fălticeniului au avut din nou parte de animaţia care a lipsit pe timpul verii.

Debutul anului şcolar a adus aglomeraţie în traficul rutier şi pietonal. Au avut de câştigat florăriile, patiseriile, librăriile… şi terasele.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prima zi de şcoală a fost trăită cu emoţie de boboci, fie că a fost vorba de grădiniţe, şcoli sau licee.

Toate unităţile de învăţământ au organizat festivităţi de deschidere a anunlui şcolar.

Primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Constantin Bulaicon au fost prezenţi la aceste festivităţi, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Suceava, Poliţiei Municipale, Detaşamentului de Pompieri, preoţi din localitate.

La Colegiul Naţional „Nicu Gane” a fost prezent şi prof. Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Cu acest prilej, reprezentanţii administraţiei locale au transmis un mesaj de susţinere a învăţământului fălticenean, susţinere care se va concretiza prin continuarea investiţiilor în modernizarea infrasturcturii şcolare, a bazei materiale, dar şi prin recompensarea performanţelor elevilor şi cadrelor didactice.

„Vreau să vă asigur că tot ceea ce înseamnă administraţie locală, împreună cu conducerile şcolilor, cu colectivele profesorale, vom face toate eforturile pentru ca elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, să aibă cele mai bune condiţii pentru a învăţa, pentru a contribui încă de pe acum la devenirea lor.

Tot ceea ce înseamnă resursele financiare ale administraţiei locale vor fi orientate în continuare, cu prioritate, spre învăţământ. Ţine de fiecare tânăr în parte să-şi respecte şcoala, profesorii şi statutul de elev.

Le doresc tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar, să asculte sfaturile celor cale le vor binele şi să ne revedem cu rezultate deosebite şi la închiderea acestui an şcolar”, a fost mesajul primarului Gheorghe Cătălin Coman la festivităţile organizate de şcolile fălticenene.

ȘTIRI