Debitul râului Moldova este la cel mai ridicat nivel din acest an. Furnizarea apei în Fălticeni nu este afectatăActualitate

Debitul râului Moldova este la cel mai ridicat nivel din acest an. Furnizarea apei în Fălticeni nu este afectată

       Accesări: 2351

În urma precipitațiilor abundente din ultimele zile, debitul râului Moldova este în continuă creștere, iar hidrologii au actualizat atenționările privind depășirea cotelor de atenție pentru bazinul superior și afluienți.

Debitul crescut a generat și o turbiditate mărită pe sursa de suprafață Baia III, potrivit reprezentanților ACET Fălticeni, ceea ce pe înțelesul tuturor înseamnă că apa este murdară și nu poate fi captată pentru a fi introdusă în sistemul de alimentare cu apă a populației.

Conducerea ACET Fălticeni a precizat că alimentarea cu apă a Fălticeniului este asigurată în aceste zile doar din frontul subteran, iar rezervele de apă sunt suficiente raportat la consumul zilnic.

Momentan nu sunt probleme în alimentarea cu apă, așa cum s-a întâmplat în anii din urmă.

Consumul în Fălticeni este la această dată de circa 9.000 de metri cubi de apă, într-o singură zi, mult mai scăzut față de perioadele caniculare, când apa este folosită în grădinile oamenilor (12.000 – 14.000 metri cubi pe zi)

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod Portocaliu, în intervalul 29 iunie, ora 16:00 – 30 iunie 2018 ora 18:00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava, Neamţ şi Harghita).

ȘTIRI