Polițiștii suceveni cer în stradă salarizări corecteActualitate

Polițiștii suceveni cer în stradă salarizări corecte

Ziua și protestul. SNPPC și PRO LEX, cele mai mari sindicate din poliție, fac presiuni pentru o salarizare corectă a oamenilor legii!  Două zile de pichetări la Ministerul Afacerilor Interne și un miting de amploare vor avea loc la finalul acestei săptămâni.

Pe 23 și 24 martie, polițiștii vor sta câte patru ore în fața ministerului (între orele 10.00 și 14.00), urmând ca pe data de 25 martie, chiar de Ziua Poliției Române, să aibă loc unul dintre cele mai mari mitinguri ale oamenilor legii. Sindicatele cer „o salarizare corectă”.

Astăzi, la Suceava, polițiștii vor pleca în marș spre Prefectura Suceava pentru a-și striga nemulțumirile. Protestul este programat între orele 12.00-14.00.

Prin vocea liderilor sindicali, polițiștii cer:
Emiterea unei ordonanţe de urgenţă a guvernului care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20%, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiții grele, pentru sâmbete, duminici și sărbători legale lucrate, pentru judiciariști) la salariul funcției de bază de la 01 aprilie 2017.
În cadrul aceleiași ordonanțe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească și plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor.
O altă revendicare privește eliminarea plafonului de 30% din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar și acordarea unei majorări de 100% (față de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.
Nu în ultimul rând, PRO LEX și SNPPC își exprimă ferm poziția vizavi de o eventuală modificare a Legii pensiilor militare, vehiculată în ultimele zile la Ministerul Afacerilor Interne și la Ministerul Muncii. Mesajul sindicatelor pentru guvernanți rămâne clar: „Nu vă atingeți de pensiile polițiștilor!”
Revendicările au fost aduse la cunoştinţa Ministerului Afacerilor Interne, printr-o adresă comună FSNPPC – PRO LEX.

ȘTIRI