De Sfântul Ștefan la Fălticeni a avut loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnăActualitate

De Sfântul Ștefan la Fălticeni a avut loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă

       Accesări: 338

Mii de persoane, fălticeneni dar și locuitori ai zonei Fălticeni, au asistat duminică, 27 decembrie 2015, la Festivalul – concurs de datini și obiceiuri de iarnă organizat la Fălticeni.

Evenimentul, cu o istorie de un sfert de veac, are loc prin tradiție în ziua în care ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan. Față de alte ediții, în acest an spectacolul din Piața „Nada Florilor” s-a ținut pe o vreme călduroasă, 15 grade la ora începerii.

Timp de aproape șapte ore, pe scena din centrul Fălticeniului au evoluat sute de artiști, copii, tineri și bătrâni, păstrători ai tradițiilor populare din Fălticeni, din localități învecinate dar și din alte localități ale județului Suceava și din județul Neamț: Ansamblul Miorița din Piatra Șoimului – Neamț, Ansamblul Datina din Zvoriștea, Leucușești, Alaiul caprei de la Dolhasca, Ansamblul Flori de Mălin – Mălini, Ceata de la Boroaia și interpretul Călin Brăteanu, Grupul Moldava din Vadu Moldovei, Căiuții din Șoldănești și Fanfara Izvorașul din Liteni, Malanca din Stroiești, Căldărarii de la Ruși – Forăști, Grupul Florile Șomuzului – Vulturești, Grupul de urători de la Preutești și Fanfara Vuietul Șomuzului, Banda lui Harap – Drăgușeni, Cerbii și căiuții de la Lămășeni, Ceata de la Vadu Moldovei, Banda lui Jianu – Botești, Grupul Bogdana de la Bogdănești, soliștii Valentin Bertea, Andrei Mihailov, Nicoleta Hapiuc, Alexandra Horhogea, Oltița Todircă, Nicu Chiriță, Ștefănel Onofrei.

Festivalul a fost organizat de Primăria Fălticeni în colaborare cu Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina. Prezent pe scena festivalului, primarul Cătălin Coman a apreciat prezența numeroasă a publicului în Piața Nada Florilor, o dovadă că tradițiile se păstrează iar cei care le duc mai departe trebuie susținuți de administrația locală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

VEZI  GALERIA  FOTO  A  EVENIMENTULUI

ȘTIRI