De la începutul acestei săptămâni autostopul pe bani este interzis în RomâniaNational

De la începutul acestei săptămâni autostopul pe bani este interzis în România

       Accesări: 72

autostop

Luni, 8 iunie 2015, au intrat în vigoare modificările și completările aduse legii privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Potrivit noilor prevederi legale, transportul în regim de taxi și transportul în regim de închiriere se realizează numai de către transportatorii autorizați care dețin autorizații taxi valabile sau copii conforme cu normele valabile în cazul transportului în regim de închiriere.

Transportul public contra-cost de persoane, pe românește autostopul, cu un autoturism, fără autorizație taxi valabilă, ar trebui să devină istorie. În același timp, este interzis și transportul public contra-cost de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deține autorizație taxi ori altă autorizație valabilă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Amenzile stabilite în cazul nerespectării noilor norme rutiere, vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Noile dispoziții ar trebui să ajute firmele de transport persoane și să stopeze practicile ilicite, cu țintă directă spre pirații de pe trasee care sunt o concurență serioasă pentru transportatori.

ȘTIRI