De la 1 aprilie medicii de familie nu mai au contract cu CASSănătate

De la 1 aprilie medicii de familie nu mai au contract cu CAS

       Accesări: 850

Nu este păcăleală! Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a transmis astăzi că medicii de familie nu vor elibera reţete şi trimiteri pentru asiguraţi, cu excepţia urgenţelor, vineri, 1 aprilie, şi luni, 4 aprilie.

Motivul în reprezintă refuzul medicilor de familie de a semna noul contract cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate, care ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 aprilie 2016.

Situaţia ar trebui să revină la normal începând de marţi, 5 aprilie 2016.

În acest moment, potrivit SNMF, există nemulţumiri justificate şi grave ale medicilor de familie referitoare la imputări inadmisibile pentru simplul fapt că şi-au făcut datoria faţă de pacienţi, dar și la modificările codului fiscal care crește periculos povara fiscală a cabinetelor, precum și pentru birocrația cerută de un sistem care clamează că este electronic,  dar solicită menținerea suplimentară a hârtiilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pus în faţa acestei situaţii, Guvernul României a decis miercuri, prelungirea până la data de 1 iulie 2016 a termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017.

Până la 1 iulie 2016, pentru ca medicii să accepte noul contract cadru, ar trebui să se realizeze modificările legislative şi de finanţare care să permită funcţionarea normală a cabinetelor de medicină de familie, dar şi a altor segmente din sistemul medical.

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a anunţat astăzi, pe pagina de interenet, că, pentru lunile aprilie – iunie 2016, se vor încheia acte adiţionale la contractele derulate în anul 2015 pentru furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, în vederea asigurării continuităţii acordării asistenţei medicale, cu îndeplinirea de către furnizori a tuturor condiţiilor privind relaţiile contractuale dintre casa de asigurări şi aceştia.

ȘTIRI