De Dragobete, parteneriat şcolar Fălticeni – Fântâna MareActualitate

De Dragobete, parteneriat şcolar Fălticeni – Fântâna Mare

       Accesări: 87

dragobete_2015În tradiţia populară, pe 24 februarie a fost sărbătorit Dragobetele, echivalentul românesc al sărbătorii Valentine’s Day.

În perioada 20-27 februarie, şcolile gimanziale “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni şi “Ion Muceleanu” din Fântâna Mare derulează activităţi în cadrul proiectului de parteneriat “Dragobete – Ziua dragostei la români”.

Proiectul are ca scop educarea elevilor în spiritul respectului faţă de tradiţiile româneşti, ne-a informat profesoara Elena Paşcovici.

În activităţi sunt angrenaţi toţi elevii celor două şcoli, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Elevii s-au documentat despre semnificaţia acestei sărbători şi au participat la workshopuri în cadrul cărora au realizat desene, colaje şi alte lucrări plastice care vor fi prezentate în expoziţii tematice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În centrul evenimentelor care marchează sărbătoarea de Dragobete, se regăseşte şi în acest an “Poştaşul dragostei”, cel care este mesagerul mesajelor de dragoste şi prietenie ale elevilor şi cadrelor didactice.

Alex S. 

ȘTIRI